5
Mayıs
2024
Pazar
SAMANDAĞI - HATAY

Suphi Beyluni


Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde, hayırseverler tarafından yaptırılan Jan Suphi Beyluni Lisesi, Dr. Alaattin Cilli İlköğretim Okulu ve Kaymakamlık tarafından yaptırılan Çevlik Turizm Merkezi ile Samandağ Stadı A Tipi Spor Kompleksi törenle hizmete açıldı.

Törenlerin ilki hayırsever Suphi Beyluni tarafından yaptırılan 21 derslikli Jan Suphi Beyluni Lisesi’nin açılışıyla başladı. Daha sonra Dr. Yusuf İzzettin Cilli tarafından yaptırılan 24 derslikli Dr. Alaattin Cilli İlköğretim Okulu açıldı.

Açılış törenlerine Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, Samandağ Kaymakamı Selim Çapar, Samandağ Belediye Başkanı Ali Terzi, Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bozoğlan, öğretmenler, öğrenciler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, elele verilirse üstesinden gelinemeyecek sorun olmadığını belirterek, "Değişen, gelişen dünyada yaşıyoruz. Teknoloji baş döndürücü hızla ilerliyor. Kalkınmanın yolu ilim, fen ve bilgiden geçiyor. Bilginin önemini iyi kavramalıyız. İlimden, teknolojiden istifade edip bilgiyi yakalayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesi tüm okulların yapımına ne yazık ki yetmiyor. Hayırseverlerin desteğine ihtiyaç var. Hatay’da hayırseverlerin ilgisi, desteği küçümsenemeyecek derecede. Hatay bu konuda müstesna bir il.

Hayırseverlerimiz cömert insanlar. Kendilerine Hatay adına, ilim adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bana gösterdiğiniz saygıyı hayırseverlere de gösterin. Beni ihmal edebilirsiniz ama hayırseverleri ihmal etmeyin. Desteklerinin devamını bekliyoruz" dedi.

Daha sonra her iki okulun açılışı, protokol üyeleri ve hayırseverler tarafından birlikte yapılırken, okulların açılış törenin ardından Çevlik Beldesi Turizm Merkezi ile Samandağ Stadı A Tipi Spor Kompleksi de Vali Sarı tarafından hizmete açıldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar