3
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

Köy Hizmetleri lojmanları ihale edildi

Isparta İl Özel İdare tarafından bugün Köy Hizmetleri'ne ait 20 dairenin ihalesi yapıldı. İlk daire 48 bin YTL'den alıcı buldu. Isparta Valisi İsa Parlak, satışlardan 1 trilyonun üzerinde gelir tahmin ettiklerini belirtti.

Hükümet tarafından çıkarılan Mahalli İradeler Yasası'nın ardından Köy Hizmetleri İl Özel İdareleri'ne bağlandı. Bunun üzerine gerekli ekipman ve personelin valiliğe geçmesinin ardından köy hizmetlerine ait olan 5 katlı 20 dairenin satışı bugün İl Özel İdaresi encümen salonunda ihale edildi. Yaklaşık 100 katılımcının ilgi gösterdiği ihalede ilk dairenin ihalesine 4 kişi birden iştirak etti. 39 bin 952 YTL bedel üzerinden ihale edilen evi, 48 bin YTL vererek Arif Mercan isimli vatandaş aldı. İhaleye özellikle emlakçıların ilgi gösterdiği belirtildi. Söylentilerine cevap veren Vali İsa Parlak, bu ihalenin her kese açık bir ihale olduğunu ve ihale yapılırken, şahısların ne iş yaptığını ve kimliği konusunda araştırma yapmak zorunda olmadıkları için herkesin ihaleye iştirak edebileceğini belirtti.

Diğer taraftan elde edilecek gelir ile ilgili de görüşlerini yansıtan Vali Parlak, "Şu ana kadar yaklaşık 100 müracaat var. Binaların daha önceden tahliye süresi belirlendiği için içinde oturanlar çıkmak zorunda kaldı. Bunun üzerine de asıl orada oturanların talep etmesi fazla olmadı. Bu ihaleye herkes katılabilir. Biz burada vatandaşın ne iş yaptığını veya kimlik tespitini yapmıyoruz. Bizim için ihale şartnamesine uyması önemli. Sizin de gördüğünüz gibi ilk daire 48 bin YTL'den alıcı buldu. İhale sonucunda 1 trilyonun üzerinde gelir elde etmeyi ümit ediyoruz. Böylelikle İl Özel İdaresi ve Isparta bütçesine büyük bir kaynak sağlanmış olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 19:34:34
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?