4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Davraz'a ikinci telesiyej

Davraz Kayak Merkezi'ne yapılacak 2. telesiyej için Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı incelemede herhangi bir çığ tehlikesi olmadığı yönünde rapor tutulduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Isparta Milletvekili Emin Bilgiç, Davraz Kayak Merkezi'nde mutlu sona doğru ilerlendiğini belirtti.

Isparta turizmine çok büyük fayda sağlayacağına inanılan Davraz'ın uzun süreli kullanılması amacıyla pist uzatma çalışmalarında bir adım daha atıldığını kaydeden Bilgiç, "Girişimlerimiz sonucu Davraz Dağı Kayak Merkezi alanında yapılması planlanan ilave hatlarla ilgili olarak alanın yeniden çığ etüdü Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapıldı. Rapor sonucu telesiyejlerin yapılacağı alanlarda çığ tehlikesi olmadığı sonucuna varılmıştır. Netice olarak Davraz Kayak Merkezi'ne yeniden yapılması planlanan ilave hatlarla ilgili projenin hayata geçirilmesi önünde hiçbir engel kalmamıştır. Proje en kısa sürede hayata geçirilerek Davraz Kayak Merkezi'nin kullanım süresi en az 4 aya çıkarılmış olacaktır. Isparta halkımıza ve Türk turizmine hayırlı olmasını dilerim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 16:53:22
Güncelleme :5 Aralık 2005 Pazartesi 23:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?