2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

"2009 Yaz Spor Okulu" açıldı

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen "2009 Yaz Spor Okulu" düzenlenen törenle açıldı. Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, kazasız-belasız bir yaz sezonu dilediklerini belirterek; "Öğrencilerimize başarılı bir yaz spor okulu diliyorum" dedi.

Belediye Spor Tesisleri Hanefi Mahçiçek Stadyumunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Belediye Halk Oyunları Ekibi'nin folklor gösterileri sunduğu törende, minik sporcularda karate, boks ve futbol kategorilerinde küçük birer gösteri sundular. Törende sahne alan Devlet Sanatçısı Mihriban ise, söylediği birbirinden güzel türkülerle sporculara ve yakınlarına keyif dolu dakikalar yaşattı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ders stresinden kurtulan öğrencilerin tatil yaparken spor gibi sosyal ve kültürel aktivitelere katılmalarının hem bedensel hem zihinsel gelişimleri için katkı sağlayacağını söyledi.
Çocukları geleceğin teminatı olarak gördüklerini vurgulayan Poyraz, çocukları yarınlara sağlıklı hazırlamayı görev bildiklerini belirterek; "Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz Yaz Spor Okulumuzu kazasız belasız başlayıp bitirmeyi temenni ediyorum. Yaz Spor Okulunda bu yıl 4 ayrı branşta 2 bine yakın çocuğumuza eğitim verilecektir. "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur" düşüncesiyle, hareket ettiğimizi belirttikten sonra tüm çocuklarımıza başarılı bir Yaz Spor Okulu diliyorum" dedi.

Belediye Spor Tesisleri'nin bulunduğu mekanı bir spor kompleksi haline getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Poyraz; "Bu gördüğünüz mekanı yüzme havuzları, atış poligonları, tenis kortları, aqua parkıyla bir spor kompleksi haline getirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu mekanda çalışmalarımız sürecek ve Kahramanmaraş'a yakışır bir kompleks haline getireceğiz" diye konuştu.

Açılan Yaz Spor Okuluna; futbol, güreş, karate, boks branşlarında toplam 2 bin öğrenci kayıt yaptırırken, eğitimler 1 ay sürecek. Spor Okuluna katılan tüm sporcuların giyim ve ulaşım hizmeti belediye tarafından sağlanıyor.
Öte yandan Kahramanmaraş Belediyesi'nin açtığı Yaz Spor Okulları Meyvesini vermeye devam ediyor.

Geçen yıl boks kategorisinde spor okulunda eğitim alan Mehmet Aksu, 16-21 Haziran tarihleri arasında Bayburt'ta yapılan Minikler Türkiye Boks Şampiyonası'nda 55 kiloda Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Belediye Başkanı Poyraz, Belediyespor forması altında ter döken Aksu'yu kutlayarak başarılarının devamını diledi

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 16:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?