6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

"Poşetsiz bir K.Maraş için elele"

Bazı dünya ülkelerinin bu konuda tedbirler alındığının altını çizen Tanılır, Türkiye'de de bazı marketlerin ücretlendirme yaparak kullanımı azaltmaya çalıştığını vurguladı.

Topluma yeniden file alışkanlığı kazandırmak istediklerini belirten Tanılır, "Sizler hatırlamazsınız ama bizim yaşımızdakiler bilirler eskiden çarşıya giderken herkesin cebinde bir file olurdu. Bu file pamuk ipliğinden tabi malzemeden yapılırdı. İnsanlar çarşıda yaptığı alışverişin ardından aldığı malzemeyi filesine koyar öyle eve getirirdi. Dolayısıyla kullanılıp atılan poşetler söz konusu değildi. Şimdi biz bunu yeniden topluma kazandırmak istiyoruz. Bunda da en önemli görev siz öğrencilerimize ve öğretmenlerimize düşüyor" diye konuştu.

Kahramanmaraş İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Çanak ise, poşetlerin tabiatta yok olmasının 400 ila bin yıl arasında yok olduğunu belirterek, "Projemizdeki amacımız günübirlik hayatta kullandığımız ve toprakla buluştuğu andan itibaren 400 ile bin yıl arasında eskimeye yüz tutan ve canlılar için büyük bir tehlike arz eden naylon poşetlerin kullanımının azaltılması, bunların yerine kullanılabilecek düzeyde olan bez torba, file, kese kağıdı veya bioçözünür poşetlerin kullanımını teşvik etmek olacaktır. Proje kapsamında tüm okullarımızda, camilerimizde, eğitim merkezlerimizde bilgilendirme sunumları yapılmaktadır. Buradaki çalışmalarımız neticesinde sizlere daha mutlu daha yeşil daha güzel bir Türkiye bırakmak için en büyük hedefimiz bu" ifadelerini kullandı.

Daha sonra öğrencilere, poşet kullanımının zararlarını anlatan bir sunum ve öğrenciler tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi izletildi. İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve İl Müftüsü Bekir Gülce'nin de katıldığı toplantının sonunda birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 13:51:03
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 14:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?