6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

100 yıllık içme suyu için proje tamam

Afşin İlçe Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı, ilçenin 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Kurudere İçme Suyu Projesi'ni hayata geçireceklerini söyledi. 

Gedikbaşı, belediye olarak bu projeye çok büyük önem verdiklerini ve 2 yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. "Su hayattır" diyen Gedikbaşı, içme suyu projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte Afşin'de 100 yıllık ihtiyacın karşılanacağını ifade etti. Gedikbaşı, Kurudere kaynağından alınacak suyun Elbistan İlçesi'ne de cevap verebileceğinin altını çizerek, "Afşin'in en büyük sorunlardan biri içme suyu problemiydi. Bunu çözmek için büyük bir çalışma başlattık. İller Bankası ile yaptığımız görüşmeler sonunda proje safhası tamamlandı. Artık bundan sora ihale aşamasına geçildi. Yaklaşık 20 milyon YTL'ye mal olacak olan projenin hayata geçirilmesinin ardından ilçemiz 100 yıl içme suyu sorunu yaşamayacak" dedi. 

Kurudere mevkiinden alınacak suyun kalitesine ve bolluğuna da değinen Afşin Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı, "Saniyede 550 litre su alabileceğiz. Şu anda ilçemizin saniyede 125 litre suya ihtiyacı var. Artık vatandaşlarımız içme suyu problemiyle karşılaşmayacak" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 16:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?