2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

13 derslikli okul törenle açıldı

KAHRAMANMARAŞ'TA OKUL AÇILIŞI

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, insanoğlunun yüzyıllardır cehalet, fakirlik ve ihtilaflarla mücadele ettiğini belirterek, "Eğitimle cehaleti, çok çalışarak fakirliği ve kaynaşarak ihtilafları yenmek zorundayız" dedi.

Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Önsen beldesinde 9 ay önce inşaatına başlanan ve bu eğitim-öğretim yılı öncesinde tamamlanarak öğrenci kabulüne başlanan 13 derslikli Yeşilyurt İlköğretim Okulunun açılışı için bu gün tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, 255 projeyi tamamlayarak hayata geçirdiklerini söyledi.

Amaçlarının Kahramanmaraş'ın her yerinde eğitimde kaliteyi artırmak olduğunu vurgulayan Akgül, "Eğitimciler olarak hem öğrencilerimizin iyi şartlarda temel eğitimlerini almalarını hem de sosyal bireyler haline getirerek hayatlarının ilerleyen bölümlerinde başarılı olmalarını sağlamak. Kalkınmanın anahtarının eğitim olduğunu biliyoruz ve bu nedenle başlattığımız 255 projeyi hayata geçirdik. Her gün yeni bir okulumuzu veya tadilatı yapılan derslikleri eğitime açıyoruz. Tüm öğrenci arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

Törende konuşan Vali Mehmet Niyazi Tanılır ise insanoğlunun sürekli cehalet, fakirlik ve ihtilaflarla mücadele içerisinde olduğunu söyledi. Türkiye'nin artık kabına sığmayan ve bölgesinde sorun çözen bir ülke haline geldiğini işaret eden Tanılır, "Bizler cehaleti, fakirliği ve ihtilaflarımızı çözerek milletler ailesi içinde alnımız ak bir şekilde yerimizi alacağız. Artık kabına sığmayan, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip, bölgesinde sorun çözen bir ülke konumundayız. Ancak kendi içimizdeki küçük ihtilafları çözerek geleceğe daha güçlü hazırlanmak zorundayız. Umut ediyorum ki, bu okulumuzdan da gelecekte ülkesine faydalı, iyi yetişmiş bireyler çıkacaktır. Okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Tanılır, sözlerinin sonunda öğrencileri ve eğitimcileri domuz gribine karşı tedbirli olmaya davet etti.

Konuşmaların ardından Vali Tanılır, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve Okul Müdürü Mustafa Doğan tarafından okulun açılışı yapıldı. Vali Tanılır daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet edip, kitap dağıttı.

KAHRAMANMARAŞ'TA OKUL AÇILIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 17:00:02
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 17:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir vural IP: 78.187.29.xxx Tarih : 29.10.2009 15:12:37

Sn valimizin anlayışı eğitime verdiği önem ve destek için Tşk ediyoruz