6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

150 kişilik sessiz eylem!

BARAJ İNŞAATLARINDA İŞ İSTEYEN GENÇLER HÜKÜMET KONAĞINA YÜRÜDÜ

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde bölgede kurulacak baraj inşaatlarında istihdam edilmelerini isteyen gençler Ekinözü İlçe Kaymakamlığı önüne kadar yürüdüler.

İlçe merkezinde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup yaptıkları sessiz yürüyüşün ardından sıkıntılarını Kaymakam Ahmet Gazi Kaya'ya anlattılar. Halkın birçoğunun işsiz olduğunu dile getiren vatandaşlar, Ceyhan Nehri üzerine yapılacak 4 baraj inşaatında kendilerine de iş verilmesini istediler.

Vatandaşların isteklerini dinleyen Kaymakam Kaya, taleplerin yerinde olduğunu belirterek, gereken çabayı ve girişimi göstereceğini söyledi. Kaymakam Kaya, kanunlar doğrultusunda talep edilen isteklerin haklılığına dikkat çekerek, Kandil Barajlarının Ekinözü halkı ve gençliği için büyük bir şans ve önemli bir değer olduğunu vurguladı. Kaya, 2009 yılında yapımına başlanan Kandil Barajlarının özel sektör tarafından inşa edildiğine ve inşaatlarında alınacak işçi ve personelin kalifiye eleman olması gerektiğini şart olduğuna dikkat çekerek, "İşçi alımlarında imkânlar ölçüsünde Ekinözü halkının ve gençliğinin faydası için çaba sarf edeceğim" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından toplanan vatandaşlar, Kaymakam Kaya'nın sözlerine hak verdiklerini, kendisine güvendiklerini belirterek barajların yapımını üstlenen yetkililer ile Ekinözü halkının bire bir görüşmesi gerektiğini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 11:21:02
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 11:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?