1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

2 üniversite mezunu muhtar

Kahramanmaraşlı iki üniversite mezunu Mustafa Özdemir, muhtar adayı olduğu merkeze bağlı Topçalı Köyü'nde seçimi kazandı.

864 nüfuslu Köyün muhtarlığı için aday olan Mustafa Özdemir, 536 seçmenin bulunduğu köydeki seçimde 497 geçerli oyun 253'ünü alarak muhtarlığa seçildi.

4 oyun geçersiz sayıldığı köydeki seçimde yaklaşık 20 yıldır muhtarlık yapan Ahmet Köse ise 244 oyda kalınca Musa Köse, koltuğunu Mustafa Özdemir'e kaptırdı.

Malatya İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Endüstriyel Elektronik Bölümü'nden 1994'de mezun olan daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünü de 2000 yılında bitiren Özdemir, "Topçalı Köyü Kahramanmaraş merkeze bağlı olmasına rağmen bugüne kadar pek bir hizmetten yararlanamamış. 22 yıllık su projesi olmasına rağmen halen suları akmıyor.

Köyümüzün yolları stabilize olup, her gün bir araba çamurun içerisinde kalıyor ve traktörle çekilerek çıkartılabiliyor. Köyümüzün okulu var ama öğretmeni yok, sağlık evi var ebesi yok. Orman köyü olmasına rağmen, ormandan fazla faydalanamıyor. Tüm bu olumsuzlukların yanında köyümüzün merası da yok. Kahramanmaraş kent merkezine 60 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen sorunlarla boğuşan Topçalı Köyünü hak ettiği konuma getireceğimi söylemiştim. Seçim sonunda da muhtar seçildim. Bana güvenerek muhtar seçenleri ise asla mahcup etmeyeceğim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 13:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?