4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

20 dakikada varislerinizden kurtulun

20 DAKİKADA VARİSLERİNİZDEN KURTULUN

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cafer Abbasoğlu, özellikle yaz aylarında etek dahi giyemeyen, denize rahatça giremediği için psikolojik sıkıntılar yaşayan birçok kadının korkulu rüyası varislerden 20 dakikada kurtulmanın mümkün olduğunu bildirdi.

Op. Dr. Abbasoğlu, ciddiye alınması gereken bir damar hastalığı olan varisin günümüzde başarı oranının yüzde 90'lara varan tedavilerle kolayca yok edilebileceğini belirterek, son zamanlarda en çok kullanılan yöntemin köpük tedavisi, diğer adıyla skleroterapi olduğunu söyledi. Bu metodun sklerozan veya köpük denilen bazı büzüştürücü ilaçların damar içine verilerek, damarlarda büzüşme yaparak kapanmasını sağlayan bir yöntem olduğunu vurgulayan Op. Dr. Abbasoğlu, "Muayenehane ortamında ayakta tedavi

şeklinde uygulanan tedavide acı yok denecek kadar az olmakta ve hastalar aynı gün normal yaşantısına devam edebilmektedir. Tedavi süresi genellikle 20 dakikalık tek seans şeklinde yapılmaktadır. Uyguladığımız köpük tedavisini diğerlerinden ayıran en önemli farkı ise şöyledir; köpük skleroterapiyi ultrason doppler altında uygulayarak ilacın veriliş yolları ve yoğunluğunu rahatça ayarlıyor ve hastalarda ilaç yoğunluğuna bağlı hiçbir iz kalmadan, hiçbir alerjik reaksiyon oluşmadan işlemi tamamlıyoruz" dedi.

 

Yaklaşık bir hafta içinde hastayı kontrol için çağırdıklarını belirten Op. Dr. Abbasoğlu, "Uygulamadan sonra hastanın bir süre için varis çorabı giymesi gerektiğinden tedavinin özellikle yaz aylarına girmeden yapılması önerilmektedir. Bu yöntemin zannedildiği kadar maliyetli bir tedavi olmayışı, yok edilen varislerin zaman içinde tekrarlamaması ve yan etkilerinin yok denecek kadar az olması tedavinin tercih edilme oranını yükseltmektedir" diye konuştu.

Op. Dr. Cafer Abbasoğlu, varis oluşumunu engellemek ve korunmak için yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı:

"Uzun süre hareketsiz ayakta durmayın veya oturmayın. Ayakları özellikle yukarıda tutarak yatın. Düzenli egzersiz yapın. Bol bol yürüyün, böylece kas pompasını çalıştırmış olursunuz. Kilo almamaya özen gösterin. Elastik (basınç uygulayan) çorap giyin. Kasık ve bacaklarınızı sıkan dar, streç iç çamaşır ve giysiler giymeyin. Tuz miktarını azaltın. Uzun süren güneş banyoları ve çok sıcak su ile yapılan banyolardan sakının."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 11:02:05
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 14:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?