2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

200 kişi enkaza ulaşamıyor

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunduğu Keş Dağı'nda kar ve tipi var. Bölgede yaşayan halk uzun yıllardır hiç bu kadar kar yağmadığını söylüyor ve ekliyor: Keş Dağı sanki onları geri vermek istemiyor.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişiyi taşırken Döngel köyü yakınlarında bulunan Kanlıçukur mevkisine düşen helikopterin enkazında bulunan cenazeler henüz aşağıya indirilemedi. Bölgedeki ekipler, etkili olan soğuk, kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmalarını zor koşullar altında yürütüyor.


100'Ü ASKER 200 KİŞİ CESETLERİ ALMAYA GİTTİ

Kızılöz Köyü'nde çalışmaları koordine eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, enkazın bulunduğu 15 kilometre uzaklıktaki bölgeye başlarında 1 binbaşı olmak üzere 100'ü asker 200 kişinin cesetleri almak üzere bölgeye yaya olarak gittiğini açıkladı. Ancak hava koşulları cenazeleri almaya gidenlere izin vermiyor.

İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY DAĞDA

Bakan Atalay da enkazın bulunduğu bölgeye gitmek üzere yola çıktı ve araçların gidebileceği en son noktaya kadar gitti. Sonra da yaya olarak bir süre devam etti. Askeri yetkililerin uyarısı ve zor hava koşulları nedeniyle Bakan Atalay daha ileriye gidemedi.

BÖLGEYE 3 KAZA KIRIM UZMANI GÖNDERİLDİ


Ulaştırma Bakanlığı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopter kazasıyla ilgili araştırma yapmak üzere 3 kaza kırım uzmanını bölgeye gönderdi.

Bakanlığa bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce oluşturulan 3 kişilik kaza kırım uzmanı, helikopter kazasının ardından Adana üzerinden Kahramanmaraş'a gönderildi. Şu anda Kahramanmaraş'ta bulunan ekibin, kaza bölgesine ulaşmasının ardından çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

Kaza kırım uzmanları, olay yerindeki araştırmalarından sonra helikopterin düşüş nedenine ilişkin tespitlerde bulunacak. Uzmanlar, elde edilecek bulguları, rapora dönüştürdükten sonra Ulaştırma Bakanlığı'na sunacak.
 

AA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 11:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?