6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

'2007 hasat yılı olacak'

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, seçim öncesi verdikleri sözlerin yüzde 99'unu yerine getirdiklerini söyledi. 

Poyraz, 2006 yılında önemli işlere imza attıklarını belirterek, "Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin yüzde 99'u bitti. 2007 yılını hasat mevsimi olarak değerlendiriyoruz. Kahramanmaraş'ın en büyük sorunu ulaşım olarak görülüyor. Ulaşım ile ilgili master plan çalışmalarımız mart ayında tamamlanacak. Önümüzdeki yıl kent merkezinde yapılması planlanan alt geçit, üst geçit hepsi tamamlanacak. Öte yandan şehrin kuzeyi ile güneyini bağlayacak 40 kilometrelik yolu faaliyete geçireceğiz. Önümüzdeki haftadan itibaren şehre doğalgaz verilmeye başlanıyor. Bu çalışmalar sırasında şehre az da olsa tahribat verdiler. Bununla ilgili olarak ana arterlerde asfalt çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi. 

Şehir için büyük sıkıntı olan çöp alanının, 2007 yılında yeni yerinde faaliyete geçeceğini kaydeden Poyraz, "Narlı Beldesi Maksutuşağı Köyü yakınlarında olacak modern katı atık depolama alanının her türlü çalışması tamamlandı. En geç 20 gün içerisinde ihale süreci başlıyor" diye konuştu. 

Kahramanmaraş'ın mevcut hali-hazır haritaları çıkarıldığını anlatan Poyraz, şöyle konuştu: "Şehrimizin gelecekteki planlaması bunlardan çıkacak. Şehirlerin gelişiminde en büyük engel gecekondu. Bununla ilgili mücadelemiz de devam ediyor. Gönül isterki kenar mahallelerde en fazla 2 katlı binalar yapalım. Bunu çok arzuluyoruz." 

Belediye ekmek fabrikasının önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini ifade eden Poyraz, amaçlarının fırıncılarla rekabet olmadığını vurgulayarak, "Maksadımız; kaliteli, düzgün, hijyenik ekmek" dedi. Adana karayolu üzerinde bulunan 150 dönümlük fuar alanındaki çalışmaların da son aşamaya geldiğini dile getiren Poyraz, şöyle devam etti: "Bölgenin en büyük fuar alanını kuruyoruz. İçerisinde her türlü sosyal etkinliğin yapılabileceği çok amaçlı tesislerimiz bulunuyor. Diğer yandan vatandaşlarımızın dinlenebileceği park alanları. Yani kısaca her şeyi düşündük. İnşallah temmuz ayında burayı hizmete açacağız." 

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2 yılda 1.5 metre kareden 4.5 metre kareye çıkardıklarını belirten Poyraz, hedeflerinin ise 1 yıl içerisinde 7.5 metre kare olduğunu sözlerine ekledi.


iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 11:04:51
Güncelleme :25 Aralık 2006 Pazartesi 13:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?