2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

2009 bereket yılı olacak

Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Mahmut Arıkan, 2009 yılının cumhuriyet tarihinin en bereketli yılı olacağını söyledi.

Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) Kahramanmaraş Şube Başkanı Ali Yurdagül ve Kamu-Sen'e bağlı sendika başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 64. genel kurulunun ardından Tarım Komisyonu üyeliğine giren Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Arıkan'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Arıkan, yaptığı açıklamada, demokrasilerin olmazsa olmazlarından birinin de sendikalar olduğunu belirterek, "Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesi için, demokrasimizin gelişmesi için sivil toplum örgütleriyle,sendikalarla el birliği vererek hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Yapılan ziyaret bize mutluluk vermiştir. Kamu-Sen'e bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Arıkan, 2009 yılının ise cumhuriyet tarihinin en bereketli yılı olmasını beklediklerini söyledi. Özellikle buğdayda maksimum rekolte tahmin edildiğini dile getiren Arıkan, "Son on yılın en yağışlı yılını geçirdik. Tabii ki yağmur bolluk ve berekettir. Özellikle 2007 ve 2008 yılında çok sıkıntı çektik. Küresel ısınma nedeniyle su sıkıntısı çekildi ve kuraklık yaşandı. Barajlarımızda sular çekilince enerji üretilmedi. Bunların hepsi bizim için milli kayıptı. Ancak bu yılın çok bereketli geçeceğini umut ediyoruz. Özellikle buğdayda maksimum rekolte bekleniyor ve cumhuriyet tarihinin en büyük hasadının yapılacağı öne sürülüyor. Bu sadece buğdayla da kalmayacak, diğer ürünlerde de durum böyle olacak. Bereketli bir hasat dönemi bizi bekliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 18:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?