8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

320 çift "EVET" dedi

Kahramanmaraş'ta, Valilik, Belediye Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyonla 320 çiftin resmi nikahı kıyıldı.

 
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplu nikah törenine; TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan, İl Sağlık Müdürü Reha Hüdayioğlu, Orman Bölge Müdürü Celal Yılmaz ve çiftlerin yakınları katıldı.

 
Törenin yapılacağı salona kimi çiftler kucağında çocuklarıyla gelirken, 320 çift yıllar sonra "Evet" demenin heyecanını yaşadı.


Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz törende ilk çiftin nikahını kıyarken, "Geçen yıl 188 çiftin toplu nikah törenini gerçekleştirmiştik. Arkadaşımız 1 yıl boyunca mahalle muhtarlarıyla yaptıkları çalışma sonrasında bugün nikahsız olan 320 çiftimizi resmi nikaha kavuşturuyoruz. Çiftlerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki yaşamlarında da huzur ve mutluluk diliyorum" dedi.
Nikahı kıyılan ilk çiftin şahitliğini yapan TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil ise, "Nikah, inanç dünyamızda ve kültürümüzde çok önemlidir. 'Nikahta keramet vardır' derler. Sizlere mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 12:06:10
Güncelleme :12 Haziran 2007 Salı 12:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?