1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

37 yıl sonra kapanan hesap

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde nakliyatçılık yaparken 1972 yılında geldiği Kahramanmaraş'ta arıza yapan kamyonunu tamir ettiren Mustafa Kaya, 37 yıl sonra karıştırdığı defterinde Mustafa Kır'a olan ödenmeyen borcunu görünce 500 kilometre yol kat edip Kahramanmaraş'a gelerek Kır'dan helallik diledi.

1972 yılında nakliyatçılık yaptığı sırada Kahramanmaraş'a gelen Mustafa Kaya, arıza yapan aracını kamyon ustası Mustafa Kır'a götürdü. Kır, yaptığı tamiratın ardından Kaya'nın kamyonunu çalışır hale getirerek teslim etti. O tarihte cebinde parası olmayan Kaya, Kır'a söz ve senet vererek memleketine döndü. Ancak aradan biraz zaman geçince Kaya, Kır'a olan bu borcunu unuttu.

Bu yıl eski defterlerini inceleyen Kaya, kağıdın bir köşesinde kamyon ustası Mustafa Kır'a olan borcunu gördü. Karakoçan'dan özel arabasına binerek Kahramanmaraş'a gelen Kaya, kentte yaptığı bir araştırmanın ardından Yeni Sanayi Sitesi'nde Kır otomotiv firması sahibi olan Mustafa Kır'ı bularak borcunu ödeyip, helallik almak istedi.

37 yıl önce tamir ettiği kamyonun sahibi Mustafa Kaya'yı karşısında gören Kır Otomotiv'in sahibi Mustafa Kır duygulu anlar yaşarken, borcuna sadık kalan ve 500 kilometre yol aşarak ödemeye gelen Kaya'ya tüm haklarını helal etti. Kır, "Mustafa Kaya'nın bu tutumu diğer insanlara da örnek olması gerekir. Ben Mustafa Bey'e hakkımı helal ediyorum" dedi.

Bu tür durumlarla daha önce de karşılaştığını belirten Kır, uzun yıllar önce de bir helallik mektubu aldığını söyledi. Kır, "Yine yıllar önce bir esnafın aracını tamir etmişiz. Bize o tarihteki parayla 10 lira borçlanmış. Aradan bir iki yıl geçtikten sonra borçlu olan arkadaş borcunu bir helallik mektubu yazarak adresimize göndermiş. Tabii bu durumlar karşısında duygulanıyoruz. Bu tür insanlar olduğu sürece esnafın sırtı yere gelmez" diye konuştu.

Mustafa Kaya ise, borcunu ödememiş olmaktan rahatsızlık duyduğunu belirterek 37 yıl sonra da olsa helallik almak için Kır'ın yanına geldiğini söyledi. Kaya, "Evde evraklarımı karıştırırken, borcun ödenmediğini gördüm. Bu durumdan çok rahatsız oldum. İşimi bırakıp bu borcun ödenmesi için Kahramanmaraş'a geldim. Ustamızı buldum ve ustamızda borcu almadı ve hakkını helal etti" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 18:08:03
Güncelleme :7 Temmuz 2009 Salı 18:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?