2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

50 yetime hediye bisiklet

Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi, il ve ilçelerde bulunan 50 yetim çocuğu, düzenlediği programda bir araya getirdi.

Çocukların gönüllerince eğlendiği "Bir Yetim Başı da Siz Okşayın" programında Dünya Yetimler Günü ilan edilmesi için öneride bulunuldu.
Özel Ali Kenger İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altunköprü, yetimler ve kimsesizler hususunda İslam'ı daha iyi anlamaya çalışmak gerektiğini söyledi.

Yetimlerin toplumun birer emaneti olduğuna dikkat çeken Altunköprü, "Bu emanetlere karşı toplumsal sorumluluklarımızı hatırlarımızdan çıkarmadan onlara şefkat ellerimizi uzatmalıyız. Onlara sahip çıkacak olan sizler gibi hamiyetperver insanların şefkatli elleriyle onları buluşturmak da bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının asli görevidir. Bizler yetimliğe mani olamayız ama hayırsever insanımız sayesinde onların geleceğe umutla bakmasına destek olabiliriz." dedi.

Kimse Yok mu Derneği'nin de bu bilinçle hareket ettiğini vurgulayan Altunköprü, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyü'nde meydana gelen saldırı sonucu öksüz ve yetim kalan 48 çocuğun üniversite mezunu oluncaya kadar tüm eğitim ve burs masraflarının karşılanması noktasında alınan kararın da bu hassasiyetin göstergesi olduğunu söyledi.

Konuşmasında dernek adına da bir öneride bulunan Altunköprü, "Yılın belirli günlerinde kutlamalar yapılmaktadır. Ancak Yetimler Günü diye bir gün yoktur. Temennimiz bu çağrımız makes bulur ve böyle bir gün ihdas edilerek yetimlerimizin en az yılda bir defa da olsa hatırlanmasına vesile olur." diye konuştu.

Derneğin gerçekleştirdiği program kapsamında 50 yetim çocuğa bisiklet hediye edildi. Bisiklet hediye edilen çocukların içerisinde trafik kazasında hayatını kaybeden Zaman Gazetesi Kahramanmaraş Eski Temsilcisi Ali Çelik'in oğlu Sait Melih Çelik de yer aldı.
Programda gönüllerince eğlenen çocuklar Kimse Yok mu Derneği'nin kendilerini düşünmesinden dolayı büyük mutluluk duydu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 17:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?