1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

500 keklik doğaya salındı

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yaban hayatın korunması ve avcılığın geliştirilmesi amacıyla Kahramanmaraş Kapıçam Üretim İstasyonu’ndan getirilen 500 kınalı keklik doğaya salındı.

Keçiborlu sınırları içerisine bırakılan keklikler doğaya salınmadan önce bir hafta süre ile ‘voliyel’ denilen doğaya alıştırma çadırların içerisinde bekletildi. Keklikler, Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sema Ülker ve beraberindekiler tarafından doğaya bırakıldı.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Isparta’ya doğal hayata bırakılması için 500 keklik tahsis edildiğini belirten Büyükküpçü, amaçlarının keklik popülasyonunu artırmak olduğuna dikkat çekti. Kekliklerin bin 200 hektarlık bir alana bırakıldığı bildirildi.

DOĞA, BİTKİ ÖRTÜSÜ VE YABANİ HAYATI İLE GÜZELDİR

Yaban doğa hayatını yaşatma adına önemli bir iş yaptıklarını belirten Vali Ali Haydar Öner, “Çevre ve Orman il Müdürlüğümüz Kahramanmaraş’tan edindikleri keklikleri bu gün için hazırlıyorlar. Doğa bitki örtüsü ve yabani hayatı ile güzeldir. Bu güzellikleri sürekli yaşamak istiyoruz” dedi.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kekliklerle ilgili olarak son 1 yılda yapılan çalışmalarla birlikte doğadaki keklik sayısının yüzde 65 oranında arttığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 19:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?