6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

54 bin öğrenciye ücretsiz kitap

54 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITILACAK

Kahramanmaraş'ın Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ilk ve ortaöğretimde eğitim görecek olan 54 bin öğrenciye ücretsiz olarak dağıtılacak ders kitapları okullar açılmadan öğrencilerin sırasının üzerinde hazır olacak.

Elbistan Şeker Fabrikası'na ait depolarda stoklanan kitaplar, tasnif işlemleri tamamlanır tamamlanmaz dağıtılmaya başlanacak. Elbistan, Afşin, Nurhak, Göksun ve Ekinözü ilçelerinde eğitim gören 54 bin öğrenciye, 836 bin 291 kitap dağıtımı yapılacak.

Kitapların tasnif işlemlerini yerinde inceleyen Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik'ten bilgiler aldı.

Kaymakam Maytalman, ücretsiz ders kitabı dağıtımının il genelinde iki merkezden yapıldığını hatırlatarak, en ücra köşelerdeki vatandaşlara bile bu kitapların ulaştırılacağını belirtti. Kaymakam Maytalman şöyle konuştu:

"İlçemizden yapılan kitap dağıtımı kapsamında Elbistan, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerimiz var. Bu sene için de ücretsiz ders kitaplarının tasnifi başlamış durumdadır. 5 ilçeye 836 bin 291 kitap dağıtılacak. En ücra köşede bulunan okulların sınıflarına kadar bu kitaplar ulaşacaktır. Bu taşıma işini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz yapacak. Bir hafta içerisinde tasnif işi bitirilerek okullara sevkıyat başlatılacak. Bu işin parasal tutarı da 33 bin TL civarında olacak. Kitapların dağıtımında herhangi bir gecikme söz konusu olmayacak. Okullar açıldığında öğrenciler sıraların üzerindeki kitaplarına kavuşmuş olacaklar. Dağıtılacak olan kitapların ücretsiz bir şekilde depolanmasında bizlere yardımcı olan Şeker Fabrikası yetkililerine ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise, kitapların dağıtımını sağlayan şube müdürü İbrahim Uzman ve tüm personele teşekkür etti. Kaymakam Maytalman, ortaöğretim öğrencilerinin ders kitaplarını tek tek incelerken, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Şube Müdürü İbrahim Uzman'dan bilgiler aldı.

54 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 14:33:00
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 14:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?