1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

65 yıl sonra helallik istedi

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Mehmet Akbaba, 65 yıl önce beraber askerlik yaptığı Abdurrahman Doğan'dan ölmeden önce helallik istedi.

Afşin'in Emirellen Köyü'nde yaşayan Abdurrahman Doğan'la birlikte 3 yıl askerlik yaptığını anlatan Mehmet Akbaba, arkadaşını bulup helallik isteyebildiği için çok memnun olduğunu söyledi.

Akbaba, "1944 yılında vatani görevimi yerine getirmek için askere gittim. Orada Kahramanmaraşlı olarak Abdurrahman Doğan vardı ve beraber 3 yıl askerlik yaptık. Birbirimize çok hakkımız geçmişti. Askerden sonraki ilk yıllarda ailecek birbirimize birer defa gittik, geldik. Ondan sonra bir daha görüşemedik. Ben de ömrümün şu son günlerinde son bir kez asker arkadaşımı bulup helallik isteyeyim dedim. Bunun için kalktım, geldim. Köylülere arkadaşımı sordum. İsim karışıklığından dolayı ilk önce öldü dediler. Çok üzülmüştüm. Fakat sonra ölenin farklı bir kişi olduğunu öğrenip, asker arkadaşımın yaşadığını duyunca çok sevindim. Arkadaşımdan helallik istedim" dedi.

"Goca" lakabıyla anılan Abdurrahman Doğan (85) ise, 65 yıl sonra asker arkadaşının kendisinden helallik istemek için gelmesinden dolayı çok duygulandığını söyledi. Doğan, "Bir yıl önce eşimi kaybetmiştim. Eşimi kaybettikten sonra hiç yüzüm gülmedi. Ta ki Mehmet Onbaşı'mı karşımda görünceye kadar. Mehmet Akbaba'yla 3 yıl beraber askerlik yaptık. Aradan 65 yıl geçmiş ve benden helallik istiyor. Oysa onun bende daha fazla hakkı var. Beni ziyaret etmesinden dolayı çok memnun oldum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 11:44:14
Güncelleme :7 Ağustos 2009 Cuma 11:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?