6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

83 kişi Umre vaadiyle dolandırıldı

KUTSAL YOLCULUK HAZIRLIĞI KARAKOLDA BİTTİ (ÖZEL)

Kahramanmaraş'ta Umre'ye gitmeye hazırlanan 83 vatandaşın dolandırıldığı iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, merkezi İstanbul'da bulunan bir turizm firması için çalıştığı öne sürülen Muharrem S. (55), Kahramanmaraş'ta 83 vatandaşı karayolu ile Umre'ye götürmek için 550 Euro karşılığında anlaştı. Anlaştığı kişilerin pasaportlarını alan Muharrem S., iddiaya göre pasaportları İstanbul'daki firmada olduğu öne sürülen Cengiz isimli bir kişiye gönderdi, vatandaşlara da 12 Mart'ta yola çıkacaklarını söyledi.

Ancak organizedeki aksaklık nedeniyle seyahat önce 20 Mart'a, daha sonra ise 10 Nisan Cumartesi gününe ertelendi. Umrecilere akşam namazından sonra eski Terminal alanı ve Akçakoyunlu İlköğretim Okulu önünde hazır olmalarını söyleyen Muharrem S., gelecek otobüslerle yola çıkılacağını bildirdi.

Bunun üzerine dost ve akrabalarından helallik alan vatandaşlar kutsal topraklara gitmenin heyecanı içerisinde aileleriyle birlikte söylenen yerde toplandı. Ancak aradan geçen saatlere rağmen ne bir yetkili, ne de bir otobüs Umre yolcularını almaya gelmedi. Bunun üzerine çılgına dönen vatandaşlar ve aile fertleri durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polisler evlerinden ve Kahramanmaraş'ın çeşitli ilçelerinden gelen yüzlerce vatandaşla karşılaştı. Saatler 23.00'ı gösterirken polislerin girişimi ile tur organizatörü Muharrem S. bölgeye çağırıldı. Bu arada bir otobüs Terminal alanına diğer otobüs ise Akçakoyunlu İlköğretim Okulu önüne gelerek vatandaşları alacağını söyledi. Fakat daha önce karayolu ile kutsal topraklara gidileceği bildirilen Umreciler, otobüs şoförünün kendilerini sadece havaalanına kadar taşıyacağını söylemesi

üzerine şaşkına döndü.

Yapılan araştırmanın ardından otobüs şoförleri ile 250 TL karşılığında anlaşıldığı ve umrecileri Gaziantep'in Nurdağı ilçesine götüreceği, burada kendilerini bekleyen başka bir firmaya ait otobüs ile de Suriye'nin başkenti Şam'a gidileceği anlaşıldı. Bunun üzerine Umreciler otobüslere binmeyerek evlerinin yolunu tutarken, tur organizatörü olduğu öne sürülen Muharrem S. de ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

Dolandırıldığını öne süren vatandaşlar ise hayli sinirlenirken saatlerce beklemenin verdiği kızgınlıkla, "Bin kişiyi buraya topladılar umreye götüreceğiz dediler. Ne getiren var ne götüren var. İnsan Allah'tan korkar. Şimdi dolandırıldığımızı anladık" dediler.

Akrabalarından aldığı borçla kutsal topraklara gitmeye hazırlanan bir diğer umre yolcusu Emine Dolma ise gözyaşlarını tutamadı. Heyecanla gideceği anı bekleyen Emine nine, "Biz iki ay oldu gidecektik. 12 Mart'ta gideceksiniz dediler, 15'i dediler, 20'sine attılar. Bu zamana kadar beklediler. Önceki günde telefon açıp 'gözünüz aydın, pasaportunuz geldi cumartesi günü gideceksiniz' dediler. Ben heyecandan bu gün yemek bile yemedim. Heyecan ve gözyaşı içerisinde bekliyorum. İlk defa gidecektim, hevesim vardı

o da gitti. Elden para topladım, bir sürü borç ettim" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

KUTSAL YOLCULUK HAZIRLIĞI KARAKOLDA BİTTİ (ÖZEL)
KUTSAL YOLCULUK HAZIRLIĞI KARAKOLDA BİTTİ (ÖZEL)
KUTSAL YOLCULUK HAZIRLIĞI KARAKOLDA BİTTİ (ÖZEL)
KUTSAL YOLCULUK HAZIRLIĞI KARAKOLDA BİTTİ (ÖZEL)

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 01:31:03
Güncelleme :11 Nisan 2010 Pazar 10:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?