2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

93 parça tarihi eser ele geçirildi

Kahramanmaraş'ta düzenlenen operasyonda, Hitit ve Roma dönemlerine ait 93 parça tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre; bir istihbaratı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekipleri, V.İ. isimli şahsın, elindeki Hitit ve Roma dönemlerine ait olduğu tahmin edilen bazı eserleri ve sikkeleri satmak için müşteri arayışı içerisinde olduğunu belirledi.

Çalışmalarını sürdüren ekipler, dün gerçekleştirdiği operasyonla, Hitit dönemine ait olduğu tahmin edilen 1 adet metal mızrak başlığı, 1 adet tarak, 1 adet ayakkabı figürü, 1 adet çekmece tutacağı, 1 adet yüzük, 1 adet alyans, 1 adet kolye başlığı, 1 adet silindir şeklinde obje, 1 adet bilye, 1 adet metal obje ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen 83 adet sikke ele geçirdi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Anadolu ve Kahramanmaraş'ın tarihte birçok medeniyeti üzerinde barındırdığını belirterek; "Adeta açık hava müzesi durumunda olan ülkemizin tarihi değerleri yıllardır adeta talan edilmiş, tarihi zenginliklerimiz yok pahasına satılarak bazı ülkelerin müzelerini süslemiştir.Görevlilerimizce geçmişimize ışık tutan tarihi eserlerimizin korunmasına yönelik yaptığımız operasyonla, bu eserler ve eserleri satmaya çalışan bir kişi yakalandı" dedi.

Ele geçirilen tarihi eserler, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından Kahramanmaraş Müzesi'ne teslim edilirken, V.İ., alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 13:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?