9
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Abisi ile aynı kaderi paylaştı

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi’ne bağlı Kalealtı Köyü'nde balık tutmak isterken dengesini kaybederek suya düşen Cuma Günalmış'ın (14) kayıp olduğu ve henüz bulunamadığı bildirildi.

 Boğularak hayatını kaybeden abisi Cuma ile aynı ismi taşıyan küçük Cuma'yı arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Alınan bilgiye olay, Elbistan'a bağlı Kalealtı Köyü'nde Buğlek mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre 28 Mart çarşamba günü arkadaşlarıyla birlikte Ceyhan Nehri'ne balık avlamaya gittiği belirtilen İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Cuma Günalmış (14), suya attığı balık ağını toplamak isterken dengesini kaybederek 4 metre derinliğindeki suya düştü. Yüzme bilmediği belirtilen Cuma Günalmış, arkadaşları İbrahim K. ve Uğur P.'nin gözü önünde akıntıya kapılarak gözden kayboldu. 

Arkadaşları İbrahim K. ve Uğur P., durumu hemen ailesine bildirdi. Elbistan İlçe Jandarma ekipleri, Adana Sivil Savunma ve Kurtarma Birliği ekiplerinden oluşan 7 kişilik özel ekip, ve köy halkından oluşan bir grup gün boyunca nehirde kaybolan Cuma Günalmış'ı arama çalışmalarını başlattı. Yapılan çalışmalarda henüz bir sonuca ulaşılamazken, çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.
Olay yerinde incelemelerde bulunan Elbistan Kaymakamı Recai Akyel, arama çalışmalarının kolaylaşması için Kalaealtı Sulama Birliği'ne ait baraj kapaklarının kapattırdıklarını söyledi. 

Acılı aile ile bir süre görüşen Kaymakam Akyel, aileyi teselli etmeye çalıştı.
Olayın şokunu yaşayan baba Hamza Günalmış ise, "Geçmiş yıllarda da yine Cuma ismini verdiğim oğlum boğularak hayatını kaybetti. Cuma'nın özlem ve hasretini, geride bıraktığı 6 kardeşi ile birlikte bağrımıza basacağız" dedi.
Zeminin bataklık ve su içerisindeki görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle olumsuz etkilenen arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
İha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 05:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?