1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

AÇEK derneği törenle açıldı

ANDIRIN ÇEVRE VE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA DERNEĞİ AÇILDI

Kahramanmaraş'ın Andırın İlçe Kaymakamı Kürşat Özdemir, "Çevre konusunda hassasiyet gösterilmesi için sivil toplum örgütlerine büyük görev düşüyor" dedi.

Kuruluş çalışmalarını tamamlayan Andırın Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği (AÇEK) dernek binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Doğal ve tarihi güzellikleriyle bilinen Andırın ilçesinde çevre kirliliğini önlemek, kültür varlıklarını korumak için kurulan derneğin açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Kürşat Özdemir ilçede böyle bir derneğin açılmasının kendileri açısından sevindirici olduğunu söyledi.

Özdemir, "Andırın gibi güzel Çevreye sahip bir memlekette Çevre derneklerinin olması bizleri sevindiriyor. Çevre Derneklerinin çevre hassasiyetinin oluşması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Derneğinizin Çevre ve Kültür alanında yapacağı çalışmalara destek olacağımızı belirtmek isterim. Derneğimiz Andırın'a hayırlı olsun" diye konuştu.

Dernek Kurucu üyesi Ramazan Özdemir'de yapacakları faaliyetler hakkında bilgiler vererek, "Amacımız, doğa, kültür ve tarihsel varlıklar olarak zengin olan Andırın ilçemizde yaşanan sorunları analiz etmek ve çözüm yollarını araştırarak ortaya koymaktır. Çevreye duyarlı, bilinçli bir toplum oluşturmak için çalışmalar yapmaktır. İlçemizde son yıllarda maalesef çevre katliamları artarak devam etmektir. Çarpık kentleşme, gelişi güzel yapılan yaylacılık gibi. İşte derneğimiz bu tür sorunları ele alarak çözüm üretecek" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kaymakam Özdemir ve Belediye Başkanı Baki Tezcan tarafından derneğin açılışı yapılırken, törene İlçe Jandarma Komutanı Murat Munzur, daire müdürleri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ANDIRIN ÇEVRE VE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA DERNEĞİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 14:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hacı ÖZBENLİOĞLU IP: 212.174.243.xxx Tarih : 15.12.2009 12:27:56

Arkadaşlara başarılar diliyorum. Umarım Faideli olur.