1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Afetzedelerin ev sevinci

AFETZEDELER KONUTLARINA KAVUŞTU

Kahramanmaraş'ta heyelan sebebiyle evleri yıkılan veya tehlike altında olan 74 aile, noter huzurunda çekilen kura ile evlerine kavuştu. Kura çekim töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, "Yapılan konutlarımızda yine komşularınızla aynı yerde yaşayacaksınız" dedi.

Kürtül, Hacınınoğlu, Yeniköy ve Kertmen köylerinde çeşitli yıllarda yaşanan heyelanlar sebebiyle evleri zarar gören aileler, Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün kent merkezinde Erkenez mahallesinde yaptığı 76 konut ile yeni evlerine kavuştu. 19 blok ve 76 daireden oluşan konutların hak sahibi 74 aileye dağıtımı için bu gün Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde noter huzurunda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bayındırlık ve İskan Müdürü Mehmet Çiçek, göreve geldikleri günden itibaren afetzedelerin konutlarına kavuşması için yoğun çaba sarfettiklerini belirterek, "Kertmen, Hacınınoğlu, Kürtül ve Yeniköy'de oturan vatandaşlarımız çeşitli yıllarda meydana gelen heyelanlar sebebiyle hak sahibi durumuna geçti. Biz de Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü olarak buralarla ilgili yatırım planları oluşturduk. 2007 yılında buralar yatırım programına alınarak evlerin inşasına başlandı ve bu günlerde tamamlandı. Şimdi noter huzurunda sizleri yeni evlerinize kavuşturacağız" dedi.

Çiçek, kalan 2 konutun ise yine afetlerde evleri zarar gören vatandaşlara teslim edileceğini sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ise heyelan sonucunda birçok insanın evlerini kaybetmesinin doğrudan devleti ilgilendirdiğini ifade ederek, "Bu doğrudan devletimizi, hükümetimizi ve Bayındırlık Bakanlığımızı ilgilendiren bir konu. Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bu konutlar yapıldı. Yeni evlerinize kavuşacaksınız. Elbette doğup büyüdüğünüz memleketinizden ayrılmak ve yeni bir coğrafyaya taşınmak sizde intibak sorunu oluşturacaktır. Ancak bu konutlarınızda da yine beraber yaşadığınız komşularınızla oturacaksınız. Bunun için özel gayret göstereceğiz. Kısa sürede de yeni evlerinize ve mahallenize alışacağınızı umuyor hepinize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra noter huzurunda Vali Mehmet Niyazi Tanılır tarafından ilk kuralar çekilerek afetzedeler yeni evlerine kavuşturuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:40:02
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 17:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?