2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Ağızlar şerbetle tatlandı

Kahramanmaraş belediyesi tarafından Berat Kandilinde Abdülhamit Han Camisi bahçesine kurulan Osmanlı çeşmesinde vatandaşlara şerbet ikramında bulunuldu.

Osmanlı Çeşmesi’nden vatandaşlara şerbet ikram eden Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Yaşar Kaymak, çeşmelerin medeniyetimiz açısından önemli bir sembol olduğunu belirterek, “Bir yere su getirmek ve çeşme yapmak doğuda da batıda da sevap olarak kabul edilmiştir. Şehirler çeşmelerin etrafında kurulmuştur. Tarihimizde özel günlerde su yerine farklı içeceklerin akıtıldığı bilinmektedir. Kahramanmaraş Belediyesi olarak bu geleneği hatırlatmak ve yaşatmak üzere bu çeşmeyi kurduk.” dedi.

Çeşme hakkında da bilgi veren Kaymak, çeşmeden isteğe göre, çorba, çay, salep, ayran ve şerbet dağıtımı yapılabildiğini ifade etti. Kaymak, “Hizmete uygun özel olarak tasarlanan kazan sistemiyle ikram çeşmelerinden tek seferde bir buçuk saat içinde bin kişiye ikram yapılabiliyor. Berat Kandili’nde ise Abdülhamit Han Camisi’ne gelen 4 bin vatandaşımıza şerbet ikramı yapıldı. İkramlarımız bununla sınırlı kalmayıp belirli zaman dilimlerinde devam edecektir.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2012 Perşembe 16:23:06
Güncelleme :5 Temmuz 2012 Perşembe 16:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?