3
Mayıs
2024
Cuma
KAHRAMAN MARAŞ

Ahır çöktü, 50 hayvan telef oldu

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir ahırın çökmesi sonucu 50 küçükbaş hayvan telef oldu.

Alınan bilgilere göre olay, dün gece saat 21.30 sıralarında Tepebaşı Mahallesi Akyazı Sokak'ta meydana geldi. Süleyman Temiz'e ait koyunların bulunduğu ahır, büyük bir gürültüyle çöktü. Gelen sesler üzerine kendilerini sokağa atan Temiz ailesinin 6 ferdi, dışarı çıktıklarında ahırlarının çöktüğünü gördü.

Çevre sakinleri, durumu hemen 112'ye, polise ve arama kurtarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı ilk incelemede ahırda herhangi bir kimsenin olmadığı belirlenirken, 50 koyun ve kuzunun telef olduğu tespit edildi. Ahırın çökmesi esnasında çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanan aile fertleri ise sağlık kuruluşlarına kaldırıldı.

Olay yerine gelen Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, çöken ahırı inceleyerek, görgü tanıklarından bilgi aldı. Aileye gerekli yardımların yapılacağını kaydeden Maytalman, "Ailenin yaralarını hafifletecek, geçimini kolaylaştıracak bir yardım yapacağız. Telef olan hayvanların sayısı bir hayli fazla. Onların tamamını telafi edemeyiz fakat geçimini sağlayacak, barınmasına yardımcı olacak imkanları kendilerine sunacağız" diye konuştu.

Çöken ahırın bulunduğu evde de göçük yaşanabileceği endişesiyle ailenin eve girmesine izin verilmedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2012 Salı 19:05:10
Güncelleme :29 Şubat 2012 Çarşamba 16:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?