1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

'Akıllı çocuklara' kütüphane desteği

Henkel'in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile işbirliği yaparak geliştirdiği "Tursil'in Akıllı Çocukları" projesi hayata geçiyor.

Anadolu'da ihtiyacı olan okullara kütüphanelerin yapılacağı proje kapsamında Henkel, ilk olarak Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeki 125. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda bir kütüphanenin açılışını yaptı.

Kampanyaya destek olmak isteyen tüketiciler de, satın alacakları her Tursil deterjan ile kütüphanelerden faydalanabilecek 10 bin çocuğun eğitiminde yeni ve beyaz bir sayfa açacak.

Henkel, Türkiye'nin ilk toz deterjan markası olan Tursil ile yeni bir bilinçlendirme kampanyasına başladı. Henkel ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından ortaklaşa yürütülen "Tursil'in Akıllı Çocukları" kampanyası ile ilk olarak Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeki 125.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda bir kütüphane oluşturuldu.

Bu kütüphane sayesinde geleceklerini şekillendirecek olan kitaplara erişmekte zorluk çeken çocuklarımız eğitimde fırsat eşitliğine ulaşacak. Kampanyaya destek olmak isteyen tüketiciler de, satın aldıkları her Tursil marka deterjan ürünü ile bu büyük fırsata, açılacak kütüphanelere bir katkı yapabilecek.

Türkiye'de çağdaş yaşam seviyesinin yükseltilmesi için önemli çalışmalar yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki okul, öğretmen, aile ve çocuklarımızdan her gün yüzlerce mektup alıyor. Okumak isteyen, kitaba açlık duyan insanların başvuru noktası haline gelen ÇYDD'ye gelen talepler ve "Kitap eğitimin temelidir, kitap yoksa eğitim de olamaz" ilkesinden hareketle oluşturulacak olan kütüphaneler sayesinde, kitaba ulaşmakta zorlanan çocuklarımıza, gençlerimize, hatta tüm insanlara okuma aşkı ve alışkanlığı kazandırılacak.

125.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okul Müdür Yardımcısı Dursun Boğaz, "Ünlü düşünür Cariyle 'Bugünün gerçek üniversiteleri, kitaplıklardır' diyerek kütüphanelerin önemini vurgulamıştır. Hepimizin bildiği gibi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin ve Henkel Firmasının (Tursil) katkılarıyla okulumuz da güzel bir kütüphaneye kavuşmuştur. Çağdaş bir Türkiye'nin eğitimden geçtiğine inanan ve bu nedenle yaşamını toplumun eğitimine adamış olan Türkan Saylan ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin 'Baba beni okula gönder' kampanyası, kız öğrencilere yurt inşaları, imkanı olmayan okullara kütüphane açmak için gerekenleri temin etmesi, ekonomik nedenlerle okuyamayan on binlerce öğrenciye burs sağlama konusundaki çalışmaları ve mücadeleleri hepimizin aklındadır. Kardelenlerin annesi Türkan Saylan'ın bu eğitim mücadelesi yolumuza ışık olacaktır. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin, ailesinin ve sevenlerinin ve hepimizin başı sağ olsun. Okumaktan başka çaresi olmayan ilçemiz öğrencilerine çocuk parkı ve kütüphane kazandıran Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine, Henkel firması yetkililerine ve ayrıca çocuk parkı çevre düzenlenmesinde katkılarından dolayı belediye başkanımız Sayın Küçük Mehmet Yıldızlı'ya teşekkür ederim" dedi.

125.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na açılan kütüphanenin geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitiminde çok önemli bir görev üstleneceğini söyleyen Henkel Çamaşır ve Ev Bakım Ürünleri Bölümü Pazarlama Müdürü Dietrich Goeller de şunları söyledi:

"Tursil'in Akıllı Çocukları projesi ile eğitimde fırsat eşitliğini Türkiye'nin her noktasına yaymak ve kitaba ulaşamayan çocuklarımıza hayatlarında büyük bir değişim yaratabilecek kitapları götürmek istiyoruz. Siz de bu projenin bir parçası olabilir ve alacağınız her Tursil ile çocuklarımızın eğitiminde beyaz bir sayfa açabilirsiniz."

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl ise, "Dernek olarak okullardan gelen kitap isteklerini karşılamakta güçlük çekiyoruz. Okullara rasgele kitaplar değil, uzmanlarca seçilmiş, çocukların ilgisini çekecek, onları geliştirecek, kendilerini tanımalarına sağlayacak yepyeni kitaplar yollamak istiyoruz. Kütüphanelere verilecek destek çocuklarımızın sadece iyi zaman geçirmesini sağlamayacak, aynı zamanda onların bilinçlenmelerine, Cumhuriyetimizin yeni bireyleri olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Türk Henkel İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Mutlu Türpan, kurum olarak eğitime destek vermekten dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, öğrencilerden sürekli kitap okumalarını istedi.

 Daha sonra davetliler ve konuklar öğrencilerle birlikte yemekhanede öğle yemeği yedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 13:43:54
Güncelleme :11 Haziran 2009 Perşembe 15:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?