2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

AKMOD üyeleri Atlı Dağı'nda

Kahramanmaraş Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Arama Kurtarma Moral Destek Ekibi (AKMOD) Atlı Dağı tırmanışını gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Belediye Meclisi'nin 2006 yılında aldığı kararla kurulan AKMOD faaliyetlerini sürdürüyor. Tamamı gönüllü ve çeşitli meslek gruplarından oluşan ve 12 profesyonel çalışma ekibi bulunan AKMOD, her yıl 3 kez düzenli olarak yaptığı tatbikatları, her ay gerçekleştirdiği toplantıları ve her hafta günde bir kez yapılan spor aktiviteleriyle göreve hazırlıyor.

163 kişilik AKMOD bünyesinden oluşturulan kadro ile, düzenlenen eğitim programlarında ilk yardım, yangın, arama-kurtarma teknikleri temel eğitimi alarak olası bir afete hazır hale getiriliyor. Koordine, disiplin dağcılık gibi konularda eğitim verilen AKMOD üyeleri hafta sonu Döngel ve Ilıca kasabasında dağcılık yürüyüşü, tatbikat eğitimi, moral ve kaynaşma gezisi düzenledi.

AKMOD Başkanı Cahit Küçükönder, ekiplerin kaynaşması ve eğitilmesi için düzenlenen programın oldukça yararlı geçtiğini belirterek, "Bir gece iki gündüz süren Döngel mağaraları, Süleymanlı gezisi, Ilıca ve Atlı dağı tırmanışı faaliyetleri ekip elemanları tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Ayrıca gece programında yangın, deprem, disiplin ve koordinasyon konularını içeren sunumlar gerçekleştirdik. Kaynaşma gezimiz amacına ulaşmıştır" diye konuştu.

AKMOD, 25 Mart'ta meydana gelen ve BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin yaşamını kaybettiği helikopter kazasında, ilk günden itibaren arama-kurtarma çalışmalarına katılarak fedakarlık göstermişti.

İNHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 14:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?