4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

AKP’ye aday adayı akını

AK PARTİ’YE ADAY ADAYI AKINI

12 Mart Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Parti Kahramanmaraş milletvekili olabilmek için İl Başkanlığı’na 68 aday adayının müracaatta bulunduğu öğrenildi. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Aday sayımızın yüksekliği milletimizin partimize olan teveccühünü gösteriyor” dedi.

Türkiye 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlere hazırlanırken, siyasi partilerdeki hareketlilik sürüyor. AK Parti iktidarlarına verdiği oy oranlarıyla her zaman üst sıralarda olmayı başaran Kahramanmaraş’ta, aday adayı sayısı da oy oranlarına eş değer nitelikte yüksek oldu.

8 milletvekili kontenjanı bulunan Kahramanmaraş’ta AK Parti İl Başkanlığı’na müracaatların bittiği düne kadar, 68 aday adayının başvuruda bulunduğu öğrenildi. Aday adayları içerisinde bayan isimlerin sayısı da bir önceki seçime göre artarken, il başkanlığına müracaatta bulunan 18 bayan aday adayının bulunduğu belirtildi.

AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuya ilişkin yaptığı açıklamada, aday sayısının yüksekliğinin partilerine olan güvenden kaynaklandığını belirterek, “12 Haziran seçimleri için ise aday adayı sayımızın yüzden fazla olması bekleniyor. Bu gerçekten teşkilatımız için sevindirici bir durum. Aday sayımızın yüksekliği aziz milletimizin partimize olan teveccühünü gözler önüne seriyor. Bizler de Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği istikamette seçim hazırlıklarımızı sürdürüp, diğer seçimlerde olduğu gibi oy oranımızı artırarak başarılarımızı sürdüreceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Aday belirleme süreci için 20 Mart Pazar günü teşkilat yoklaması yapılacağını dile getiren Erkoç, “Batıpark Spor Salonu’nda yapılacak temayülde, aday adaylarımız teşkilatımızın karşısına çıkacak. Burada teşkilat mensuplarımız, milletvekili olmasını istedikleri aday adaylarımız içerisinden tercihlerini yapacaklar. Demokratik bir ortam içerisinde gerçekleştirilecek olan bu yoklamadan çıkacak sonuçlar, yapılacak tasnifin ardından kamuoyuna duyurulacak ve genel merkeze de bildirilecek. Ben bu seçimlerin bir kez daha ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti’den milletvekili olabilmek için başvuru yapan isimler arasında Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Arıkan, Nevşehir Bayındırlık ve İskan Müdürü Mehmet Çiçek, Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mahmut Nedim Şerefoğlu, Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dt. Sıtkı Güvenç, Eski Milli Güreşçi Şeref Eroğlu, TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya ve Faruk Aksu gibi isimler bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2011 Salı 14:03:02
Güncelleme :15 Mart 2011 Salı 14:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?