2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Alman uzmanlar enkaz bölgesinde

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA Muhabiri İsmail Güneş ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasını incelemek üzere Kahramanmaraş'a gelen Alman Sivil Havacılık Kurumu'na bağlı kaza kırım uzmanları enkaz bölgesine gitti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, enkazı incelemek üzere Kanada, Amerika ve Almanya'dan da üç ekibin geleceğini söyledi. Helikopter kazasında yaşanan suikast şüpheleri üzerine BBP'nin daveti ile dün kente gelen kaza kırım uzmanları Uwe Reibel ve Volkan Sürmeli ile birlikte BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, soruşturmayı yürüten savcı Uğur Koç, Türkiye Sivil Havacılık Kurumu'ndan üç görevli, İngiliz Sigorta Şirketinden iki görevli ve savcılıktan bir görevli inceleme yapmak üzere enkazın bulunduğu Göksun ilçesine bağlı Kızılöz köyü yakınlarındaki Keş Dağı'nın Kanlıçukur mevkiine hareket ettiler.

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş Adliyesi'ne gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Şanverdi ve kaza kırım uzmanları Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk ile 2 saatlik bir görüşme yaptılar. Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Şanverdi, kaza kırım ekibiyle bölgeye gideceklerini ve heyetin inceleme yapacağını söyledi.

İncelemenin 1 günde tamamlanmasının zor olduğunu kaydeden Şanverdi, gelişmeleri ve incelemenin sonucunu ilerleyen günlerde açıklayacaklarını bildirdi. Şanverdi, helikopteri incelemek üzere 3 ekibin daha Türkiye'ye geleceğini belirterek, "Kanada, Amerika ve Almanya'dan birer ekip daha gelecekler. Kanada'dan gelen ekip helikopterin dizaynını yapanlar, Amerika'dan gelenler ise üretici firma ve yine bir Alman ekip gelerek enkazda inceleme yapacaklar" dedi.

Öte yandan, kaza kırım ekibini enkaz bölgesine götürmek üzere Emniyet Genel Müdürlüğü bir scorsky helikopter tahsis etti. Diyarbakır'dan Kahramanmaraş'a gelen helikopter, havaalanına iniş yaptı. Burada yapılan yakıt ikmalinin ardından önce bölgenin güvenliğini sağlamak üzere bir tim özel harekat polisi bölgeye gönderildi. Daha sonra tekrar havaalanına dönen helikopter, yapılan yakıt ikmalinin ardından kaza kırım ekibini enkaz bölgesine götürdü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?