4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Alparslan Türkeş anıldı

ALPARSLAN TÜRKEŞ KAHRAMANMARAŞ’TA ANILDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş, Kahramanmaraş’ta düzenlenen programla anıldı. Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Şube Başkanı Mehmet Seyfioğlu, “Başbuğ Türkeş’in ortaya koyduğu vizyon ve üstlendiği misyonun ne kadar doğru olduğunu bu gün herkes kabul ediyor” dedi.

MHP İl Teşkilatı ve Türkav tarafından organize edilen program Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda merhum Türkeş’in hayatını anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Duygusal anların yaşandığı ve bazı partililerin gözyaşlarını tutamadığı programda konuşan Türkav Başkanı Mehmet Seyfioğlu, Türkeş’in taşıdığı bayrağı gelecek nesillere ulaştıracaklarını söyledi.

Alparslan Türkeş’in yaşarken karşılaştığı hiçbir zorluktan yılmadığını ifade eden Seyfioğlu, “Başbuğ Türkeş, her Türk Milliyetçisinin ve Türkün gurur kaynağı olmuştur. Onsuz geçen 14 yılda liderliğinin verdiği boşluğu hissetmeye devam ediyoruz. Bizlerde Alparslan’dan Osman Gazi’ye, Fatih’ten Mustafa Kemal Atatürk’e gelen ve Başbuğ Türkeş’in sürdürdüğü meşaleyi geleceğe taşıyacağız. O’nun ortaya koyduğu vizyon ve üstlendiği misyonun ne kadar doğru olduğunu bugün herkes kabul ediyor. Bugün Türkün yaşadığı tüm coğrafyalarda rahmet ve minnetle anılıyor. Bizlerde bugün O’nun yokluğunda Türklüğe yapılan saldırılara, Türkiye’nin bölünmesi için yürütülen gayretlere karşı dayanışma içinde olmak ve saflarımızı sık tutmak zorundayız” diye konuştu.

Programa, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Merkez İlçe Başkanı Mesut Tosun, milletvekili aday adayları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

ALPARSLAN TÜRKEŞ KAHRAMANMARAŞ’TA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 11:48:01
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 12:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?