6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Amatör kulüpler sponsor arıyor

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Sekreteri Akif Arslan, yeni sezonda ilk kez uygulanacak olan lig isim sponsorluğu konusunda sanayici ve işadamlarından destek istedi. 

Arslan, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 bin futbolcunun top koşturduğu mahalli futbol ligine isim sponsoru bulunduğu takdirde amatör takımların oldukça rahatlayacağını söyledi. Akif Arslan, ilk kez geçen sezon Denizli, Sakarya ve İstanbul'da mahalli liglerin isim hakkının satıldığına dikkat çekerek, bu illerdeki amatör futbol kulüplerinin bu isim hakkı sponsorluğu nedeniyle rahat bir nefes aldığını belirtti. 

Amatörlerin zor şartlar altında mücadele ettiğini ve kulüp yöneticilerinin artık işin altından kalkamaz duruma geldiğini ifade eden Arslan, "Adı üstünde amatör, gönül işi yapıyor. Yani yaptığı sporun karşılığında bir maddi beklentisi bulunmuyor. Kaldı ki amatör kulüplerimiz Kahramanmaraşımız için olmazsa olmazların arasına girmiştir. 

Gençlerimizi spor sahalarına çekmek, anarşi ve terör olayları ile diğer olumsuz olayların içerisine girmesine engel olmak için amatör kulüp yöneticilerimiz büyük gayretler gösteriyor. Son yıllarda artan maliyetler ve yaşanan ekonomik krizler birçok kulübümüzün kapanmasına neden olurken, yaşamlarını sürdürenler ise her an kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. TFF'ye tescilli 35 kulübümüz varken, bu sezon 29 kulübümüz lige katılmak için taahhütte bulundu. Bu kulüplerimizin ise yine 5-6'sının sezonu tamamlayamadan maçlardan çekileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 16:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?