1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Andırınlılar gecede buluştu

 Andırın Kaymakamı Kürşad Özdemir, Andırın ilçesi ile Kahramanmaraş arasındaki gönül bağının ticaret bağıyla da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Andırın ilçesinde faaliyet gösteren Andırınlılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, tanışma ve kaynaşma gecesi düzenledi. Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen gece, yöreye özgü el sanatlarının, fotoğrafların ve yemeklerin sergilenmesi ile başladı.

Gecede, Kafkas oyunları sahnelenirken, 'Muhtarım' adlı tiyatro oyununun ise gösterimi yapıldı. Andırın ve Kahramanmaraş halkı arasındaki iletişimi güçlendirmek adına düzenlenen gecede konuşan Andırın Kaymakamı Kürşad Özdemir, Andırın halkının Kahramanmaraş'ı sevdiğini ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun kendini bu kentin adıyla tanıttığını söyledi.

Özdemir; "Ama ne var ki, aradaki bu gönül bağı, henüz ticaretle, yatırımla, kültür etkileşimi ile yeterince kuvvetlendirilememiştir. Andırın hala bakirdir. Kahramanmaraşlı sanayici ve esnafımız Andırın'ı yeterince tanımamakta ve bu nedenle Kahramanmaraş'ın Andırın'la ticareti yeterince gelişmemiştir. Bu iletişim kuvvetlendirildiğinde meyvelerini alacağımızdan şüphemiz yoktur. Bu gece bu iletişimi kuvvetlendirmek ve aramızdaki bağı güzlendirmek için önemli bir adımdır" dedi.

Gecede, ilçe adına yaptıkları çalışmalardan dolayı Andırın Kaymakamı Kürşad Özdemir, Tezcan Yapı Sahibi İdris Tezcan, Andırın Anadolu Lisesi Müdürü Vural Kök ve Andırın Anadolu Lisesi öğretmeni Mehmet Kaya'ya plaket verildi.
Kaymakam Özdemir'in ödülünü, geceye katılan Vali Yardımcısı Servet Güngör verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 15:22:00
Güncelleme :8 Haziran 2009 Pazartesi 15:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?