4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Arama çalışmalarına engel

ARAMA ÇALIŞMALARINA RÜZGAR VE YAĞMUR ENGELİ

Afşin Elbistan B Termik Santralinde meydana gelen heyelanda toprak altında kalan vatandaşları çıkarmak için bölgeye gelen Alman uzman heyeti, şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle çalışmalara başlayamadı.

10 Şubat'ta meydana gelen 9 işçinin toprak altında kaldığı Çöllolar Kömür havzasında araştırma yapmak üzere Alman MGT Firması Temsilcisi Dr. Johannes Stoll, mühendisler Christoph ECK ve Benedikt Imbach bölgeye geldi. İnsansız helikopter ve manyetik sensörlerle toprak altında kalan iş makinelerinin yerlerini tespit ederek vatandaşlara ulaşmayı amaçlayan heyet dün şiddetli rüzgar bugün ise yağmur nedeniyle çalışmalarına başlayamadı.

Bu arada toprak altında kalan vatandaşların yakınları da bölgeye gelmeye devam ediyor. Yağan yağmurla birlikte bölge çamur deryasına dönüşürken endişeli gözlerle kömür havzasını seyreden vatandaşlar, yakınlarının en azından mezarlarının yerini bilmek için bulunmasını istedi. Yeni heyelan riskleri bulunan bölgede, firma güvenlik görevlileri de yakınları uzaklaştırarak yeni bir can kaybı yaşanmasını önlemeye çalışıyor.

Öte yandan heyelan bölgesi altında bulunan suyun tahliyesi için su pompaları da çalıştırılmaya devam ediyor. Diğer yandan yine bölgenin çok yakınından geçen Hurman Çayı'nın bu bölgeye sızmasını engellemek için set yapımına başladı. İş makineleri tarafından bölgede kazı çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Afşin Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Kömür havzasında, 10 Şubat'ta meydana gelen heyelanda, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı toprak altında kalmıştı. Toprak altında kalan 9 kişiye çeşitli yöntemlerle yapılan aramalara rağmen bir türlü ulaşılamamıştı.

ARAMA ÇALIŞMALARINA RÜZGAR VE YAĞMUR ENGELİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2011 Pazar 15:38:02
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 14:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?