6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Arzu Çelik'ten 500 bin dolarlık ihracat

Kahramanmaraş'ta 1991 yılında kurulan ve paslanmaz çelik mutfak eşyaları sektöründe faaliyet gösteren Arzu Çelik, 9 ülkeye yılda 500 bin dolarlık ihracat gerçekleştiriyor. 

Çaydanlık ve cezve üretimi yapan firma, yıllık 500 bin adet olan üretim kapasitesinin yüzde 60'ını kullanıyor. Arzu Çelik, kalite,
model çeşitliliği, esnek üretim ve modern dizaynlarına önem verdiği ürünlerini kendi markaları olan Elegant, Biorhca, Cromex, Cemre ve Katre adı altında üretiyor. 

2 bin 600 metrekarelik tesislerinde yaklaşık 50 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Arzu Çelik Genel Müdürü Şeref Sayoğlu, tüm ürünlerinde estetiği ön planda tutarak, model çeşitlerini her geçen gün arttırmayı ilke edindiklerini açıkladı. Sayoğlu, farklı tasarımlar yaparak ihracatı artırmayı hedeflediklerini ve ISO 9001 Kalite Belgesi'ni almak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. 

Züccaciyenin hem ülke hem de dünya pazarlarında büyüyen sektörler arasında olacağını ifade eden Sayoğlu, "Uzakdoğu'dan ithal edilen mallar sektör açısından risk taşısa da bu durumu fırsata dönüştürmek yine bizim elimizde. Pazarda kalıcılığı sağlamak için kurumsal kimlik çalışmalarımızı tamamladık. Bunun yanı sıra ürünlerimizi her yerde, herkes tarafından, her zaman ulaşılabilir konuma getirebilmek için çalışmalarımız sürüyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 16:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir şeker IP: 194.27.12.xxx Tarih : 15.11.2006 10:39:54
maraşın gurur kaynağı örnek insanları teprik etmemek elde değil