3
Mayıs
2024
Cuma
KAHRAMAN MARAŞ

Asi ineğin hazin sonu

Kahramanmaraş’ta sahibinin elinden kaçan bir inek, saatler süren kovalamacanın ardından ayaklarından vurularak yakalandıktan sonra kesildi.

Alınan bilgilere göre, trajikomik olay Eyüp Sultan Mahallesi'nde meydana geldi. Mustafa B.’ye ait olduğu öne sürülen bir inek, kamyonete yüklenmeye çalışıldığı esnada iplerinden kurtularak kaçtı.

Peşine taktığı sahibi ve vatandaşlarla mahallenin cadde ve sokaklarını dolaşan inek, soluğu bir buğday tarlasında aldı. Uzun uğraşların ardından ineğini yakalayamayacağını anlayan ve ineği tarafından birkaç kez saldırıya uğrayan Mustafa B., Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yardım istedi. Olay yerine gelen itlaf ekibiyle birlikte ineğin takibini sürdüren inek sahibi ve vatandaşlar son olarak bir fabrikanın arka kısmındaki araziye geldi.

İneğin, Kahramanmaraş-Gaziantep karayoluna çıkma ihtimali ile vatandaşlara saldırabilme durumunu göz önünde bulunduran inek sahibi, itlaf ekibinden ineğini ayaklarından vurmasını istedi. Bunun üzerine itlaf görevlisi tüfeğiyle ineğin ayaklarına ateş etti. Namludan çıkan saçmalarla yaralanan inek, daha da öfkelenerek bu kez belediye aracına saldırdı. İneğin boynuz darbesiyle kamyonetin ön kaportası kırılırken, inadını sürdüren inek kaçmaya devam etti.

Yaralı ayaklarıyla 100 metre daha kaçabilen inek, sulama kanalına düşerek çamura saplandı. Acı içerisinde kıvranan ineği buradan çıkarmak kolay olmadı. Boynuzuna ip bağlanan ve başına torba geçirilen inek yukarı çekilmek istendi. Ancak yapılan tüm denemelere rağmen içinde bulunduğu 1 metrelik sulama kanalından çıkartılamadı. Denemeler sırasında ters dönen inek, yaklaşık bir saat süren uğraşların ardından kanaldan kurtarıldı.

Kanaldan çıkar çıkmaz saldırmaya devam eden inek, gözleri torbayla sarılı olduğu halde ipini tutan kişiye vurmak istedi. Gücü iyice tükenen inek son bir hamlede de kurtulmayı başaramayınca olduğu yere yığıldı. Sahibine saatler süren amansız bir takip yaşatan inek, buraya çağırılan kasap tarafından kesildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2012 Cumartesi 13:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?