6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Askerlerin sertifika sevinci

ASKERLERİN SERTİFİKA SEVİNCİ

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, vatani görevlerini yapan askerlere yönelik açılan okuma-yazma ve meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan er ve erbaşlar düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda açılan okuma yazma kursu ile meslek edindirme kurslarına 41 asker müracaat etti. Okuma-yazma kursunu başarıyla bitiren 3, sığır besiciliği kursunu başarıyla bitiren 19 ve arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan 19 askere düzenlenen törenle sertifika verildi.

240 askerin de ilk yardım kursu aldığı eğitim çalışmalarının sonunda başarılı olan er ve erbaşlar sertifikalarını Kaymakam Ahmet Altıntaş, Garnizon Komutanı Barış Kaya Taş, Elbistan Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Mesut Çoban, Şube Müdürü İbrahim Uzman ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Yalçınöz'ün elinden aldılar.

İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı işbirliği ile sürdürülen çalışmalarda 35 asker için de bilgisayar kursu açmaya yönelik hazırlıklar devam ediyor.

ASKERLERİN SERTİFİKA SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 10:50:03
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 12:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?