1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Astım hastasından maraton koşusu

SAĞLIĞINA KAVUŞAN ASTIM HASTASINDAN ULTRA MARATON KOŞUSU

Astım hastasıyken 40 yaşında spora başlayan ve hastalığı yenmeyi başaran İbrahim Şahin, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 111 kilometrelik 'Elbistan Ultra Maraton' koşusu için hazırlıklarını tamamladı.

Ultra maraton koşusu dolayısıyla Elbistan'a bağlı Karahasanuşağı köyünde geniş katılımlı bir tanıtım programı düzenlendi. Karahasanuşağı Köyü Muhtarı Halit Türk, 'Elbistan Ultra Maraton' koşusunun ilk etabına ev sahipliği yaparak ön açılış programına katılan 500 kişiye bir ev sahipliği gerçekleştirdi.

Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Garnizon Komutanı Yzb. Barış Kaya Taş, Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, Demircilik Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Kılıç, TEDAŞ Bölge Müdürü Muharrem Kalkan, Elbistan Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hulusi Alagöz, Sağlık Grup Başkanı Refa Soydan, İl Genel Meclis Üyeleri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış törenleri adeta şölene dönüştü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan ev sahibi Karahasanuşağı Muhtarı Halit Türk, "Böylesine anlamlı ve büyük bir organizasyonda yer aldığınız için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Ultra Maraton Koşucusu İbrahim Şahin, daha önce Antalya-İstanbul koşusu ile dikkatleri üzerine çekmiş, astım hastası biri olarak ilginin bu alana çekilmesine neden olmuştu. Şimdi de doğduğu köyde Türkiye'de bir ilke imza atarak 111 kilometrelik 'Elbistan Ultra Maraton' koşusunu gerçekleştiriyor. Spor denince akla hemen futbol ve diğer tanınan sporlar geliyor ama maraton gibi önemli bir sporu göz ardı etmemek gerek. Türkiye'de bir ilki doğduğu köyde gerçekleştiren hemşerim İbrahim Şahin'e şükranlarımı sunuyor, destek olan ve organizeye katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Ali Demir ise, büyük bir destek gören önemli bir organizede yer alan herkese teşekkür ederek, "İbrahim Şahin kardeşimiz böylesine Dünya çapında bir organize için Almanya'dan geldi. Hem astım hastalığına dikkat çekmek hem de gençlere örnek olarak dünyanın ilgi duyduğu 'Elbistan Ultra Maraton' koşusunu Elbistan'da hayata geçirerek örnek insanlığına bir yenisini daha ekledi" şeklinde konuştu.

Demir, Avrupalı Karahasanlılar Derneği (AKAR-DER) üyesi olan İbrahim Şahin'in yanı sıra yönetim kurulu üyelerine köylerine ve memleketlerine destek olduklarını için teşekkür etti.

Pazar günü saat 06.00'da 111 kilometrelik 'Elbistan Ultra Maraton' koşusuna başlayacak olan astım hastası örnek sporcu İbrahim Şahin de, "Maraton sporda önemli ve güzel bir branştır. Astım hastası olmam sebebiyle koşu sporlarına yöneldim ve maraton koşmaya başladım. Tam anlamıyla 40 yaşında spora başladım ve 6 yıldır maraton koşusu yaparak sağlığıma kavuştum. Spor sayesinde hastalıklardan kurtuldum ve adeta yeniden doğdum. Kendimi 46 değil 26 yaşında gibi sağlıklı ve zinde hissediyorum. Maraton ile hayata yeniden dönüş yaptım. Ultra Maraton bir sevdanın adıdır. Gelecek yıllarda da geleneksel olarak yapılacak bu organizeler ile yüzlerce insan bölgemize gelecek, Elbistan'ı tanıyacak. Aldığım karar sonrasında bana destek olan herkese içtenlikle teşekkür ederim" dedi.

SAĞLIĞINA KAVUŞAN ASTIM HASTASINDAN ULTRA MARATON KOŞUSU
SAĞLIĞINA KAVUŞAN ASTIM HASTASINDAN ULTRA MARATON KOŞUSU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 17:52:00
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 18:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?