6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Atık su problemi çözülecek

KAHRAMANMARAŞ BELEDİYE BAŞKANI POYRAZ:

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, görev süresi tamamlanmadan önce kentin atık su ve katık atık problemlerinin çözüleceğini söyledi.

Mahalle gezilerini sürdüren Poyraz, 5 Nisan Mahallesi'nde muhtarlarla bir araya geldi. Semtin sorunları hakkında muhtarlardan bilgiler alan ve yapılan çalışmaları anlatan Poyraz, seçimden önce verdikleri sözlerin birer birer hayata geçirildiğini kaydetti.

Görevlerin geçici, yapılan hizmetlerin ise kalıcı olduğunu dile getiren Poyraz, "Dün bu görevi yapan arkadaşlarımızdan kimse kalmadı. Yarın da biz olmayacağız. Önemli olan aldığımız bu emaneti hakkıyla yerine getirebilmektir. Biz bu düşünce içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyor ve kentimizi yarınlara daha güzel şekilde hazırlamaya gayret gösteriyoruz" dedi.

Belediye çalışmaları hakkında da bilgiler veren Poyraz, şehrin 30 yıllık imar planını hazırladıklarını işaret etti. Tüm ayrıntılar düşünülerek, kentin bir uçtan bir uca daha düzenli bir yer olabilmesi için projenin titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Poyraz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer yandan inşallah dönem sonuna kadar kentin atık su ve katı atık projelerini hayata geçireceğiz ve bu sıkıntıya da son vereceğiz. Bunun yanında tarihi ve kültürel değerlerimizin iyileştirilmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Bildiğiniz gibi Uzunoluk Hamamını düzenledik ve burayı müze haline getireceğiz. Kapalı Çarşı'da yapılan dış cephe giydirme çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda çarşının üstünün kapatılma işlemlerine başlanacak. Kalemizde bulunan binayı Kurtuluş Müzesi'ne dönüştüreceğiz. Ayrıca Belediye Pasajı'nın bulunduğu bölgede çalışmalarımız olacak. Buranın altını otopark, üstünü ise güzel bir meydan haline getireceğiz. Ortahal ise kültür park yapılacak ve önemli bir cazibe merkezi olacak."

Yeşil alan çalışmalarının da devam ettiğinin altını çizen Poyraz, Ceyhan köprüsünün bulunduğu alanda Kılavuzlu Parkı'nın da dahil olduğu 400 dönümlük bir alanda çalışma yapılacağını ifade etti. Çamlık Parkı içerisinde de bir hayvanat bahçesi oluşturmak istediklerini ifade eden Poyraz, hafif raylı sistem içinde Eskişehir, Gaziantep gibi kentlerde bu tür işler yapan firmalarla ön görüşme yapılarak fizibilite raporu hazırlanması için girişimlerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 14:20:03
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 15:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?