6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Ayçiçeği üreticisi sıkıntılı

Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Alaaddin Arslan, ayçiçeği üreticilerinin durumunun içler acısı olduğunu söyledi. 

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Arslan, ayçiçeği üreticilerinin gerçekten çok zor durumda olduğunu belirterek, "Bu durum karşısında bir işadamı olarak kendimi gerçekten sıkıntı içinde hissediyorum. 'Bu konuda ne yapabiliriz?' hesabı içerisindeyim. Ayçiçeği üretiminde ve satışlarında ciddi sıkıntılar var. 

Ayçiçeği pazarlama ve satışlarındaki olumsuzluklar nasıl kalkar? Bu sorunu Elbistan'da aşmak istedik. Bir ilçeye ne kadar para girerse, o ilçe o kadar kazançlı çıkar. Şu an ayçiçeği fiyatları geçen yılın oldukça altındadır" dedi. 

Fiyat kırımı ile ilgili olarak ayçiçeği alımı yapan firmaları tek başına suçlamanın soruna çare olmayacağını kaydeden Arslan, ortak çözümün şart olduğunu söyledi. 

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut da, çiftçinin tek umudu olan ayçiçeğinin fos çıktığını ifade ederek, "Özellikle son bir haftadır ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ayçiçeği üreticileri ve alıcıları gerginlik içinde. Bu sorunu çözüme kavuşturmak gerekiyor. Geçen yıl alternatif ürün olan mısırda çiftçi dibe vurdu. Herkes zarar etti. Ayçiçeğinde istenilen rekolteye ulaşılamadığı gibi, tabana vuran fiyatlar nedeniyle satışlar da durdu. Yani çiftçi yine hüsrana uğradı, sahipsiz ve kimsesiz olarak ortada kaldı" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 17:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?