8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Balkan Türkleri'nden teröre tepki!

Kahramanmaraş Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yıkan, Türk milletinin büyük bir sabır sınavından geçtiğini ve tahammül sınırlarının zorlandığını söyledi.

Yıkan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, son günlerde artan terör olaylarını değerlendirdi. Yapılan terörist eylemlerin ülkemizi içeride ve dışarıda çıkmaza sürükleme amacı taşıdığına vurgu yapan Yıkan, "Halkımız bugüne kadar Atatürk'ün manevi rehberliğinde ve aziz şehitlerimizden aldığı güçle her türlü oyunu bozmayı bilmiştir. Bugün de milli birlik ve beraberlik içeresinde bu acı günlerin üstesinden gelmeyi başaracaktır" dedi. Türk ulusunun büyük bir sabır sınavından geçtiğini ve tahammül sınırlarının zorlanmaya başlandığını kaydeden Yıkan, teröre destek olan ve onları himaye edenlere mutlaka haddinin bildirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yıkan'ın basın toplantısına katılan Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Mesut Başkır ise, Türkiye'nin bu badireleri atlacağına inancının tam olduğunu söyleyerek, Türk milletinin birlik ve beraberlik duygusunu kaybetmemesi gerektiğinin altını çizdi. Bu tür olaylarda sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düştüğünü belirten Başkır, "Güçlü devletiz, ama maalesef güçlü sivil örgütümüz yok. Mutlaka güçlü lobiler oluşturmak zorundayız" diye konuştu. Görev aldığı konfederasyonun çalışmaları hakkında bilgiler de veren Başkır, "Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Bulgaristan'da yerel seçimler yapıldı. Bu seçimlerle yakından ilgilendik. Bu seçimlere gere Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'ne destek olduk. Onlar açısından da seçim gayet başarılı geçti. Örneğin Kırcali'de bütün Bulgar adaylar birlik oluşturmasına rağmen seçimi Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi kazandı" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 13:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?