1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Başarılarıyla takdir topluyor

Kahramanmaraşlı engelli sporcu Mehmet Kaya, kazandığı madalyalar ile alkış alıyor.

Katıldığı Bilek Güreşi Şampiyonaları'nda 13 Türkiye Şampiyonluğu elde eden Mehmet Kaya, uluslar arası şampiyonalarda ise 10 madalya kazanarak elde edilmesi güç bir başarı yakaladı.

Kaya, bundan sonraki spor yaşantısı içinde iddialı konuşarak, "Eğer gerekli destek verilirse, 5 yıl daha Avrupa ve Dünya şampiyonluklarını kimseye kaptırmam" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Ali Yurdagül, bugün düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye ve uluslararası şampiyonalarda büyük başarı gösteren engelli bilek güreşi sporcusu Mehmet Kaya'yı altınla ödüllendirdi.

Mehmet Kaya'nın aynı zamanda Maliye personeli ve Kamu-Sen'e bağlı Türk-Büro Sen sendikası üyesi olduğunu kaydeden Yurdagül, "Arkadaşlarımızın başarısını gördükçe göğsümüz kabarıyor. Bundan sonraki spor yaşantısında da bu başarılarını artırarak devam ettireceğini umut ediyor, kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Engelli sporcu Mehmet Kaya ise geçmişte yarışmalara katılmak için sponsor bulamadığını ancak bu sıkıntıyı yavaş yavaş atlattığını söyledi. Sporsal başarının gelmesiyle maddi sıkıntıların da biraz olsun çözüldüğünü kaydeden Kaya, gözünü ise 1-10 Haziran tarihleri arasında Bulgaristan'da yapılacak Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na çevirdi.

Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda normal rakiplerini bile dize getirerek Türkiye Şampiyonu olan Kaya, Bulgaristan'da da hedefinin Avrupa Şampiyonluğu olduğunu söyledi. Gerekli maddi ve manevi desteğin sağlanması halinde başarılarını devam ettireceğini belirten Kaya, "Destek sağlanırsa, önümüzdeki 5 yıl boyunca Avrupa ve Dünya şampiyonluklarını kimseye kaptırmam. Buna olan inancım tam. Çünkü kendime ve gücüme güveniyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 18:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?