6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Basayev için cenaze namazı kılındı

Kahramanmaraş'ta, cuma namazı sonrası Çeçen Lider Şamil Basayev için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yüzlerce kişi, namaz sonrası Rusya ve İsrail aleyhine sloganlar attı. 

Cuma namazını Bahçelievler Camii'nde kılan vatandaşlar, namaz sonrası Çeçen Lider Şamil Basayev için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası yüzlerce kişi, Adana Çeçen-Kafkas Kültür Araştırma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen protesto gösterisine katıldı. Cami avlusundan çıkan grup, slogan atarak dernek tarafından açılan resim sergisinin bulunduğu alana doğru yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sık sık tekbir getiren grup, "Kahrolsun Rusya", "Çeçenistan Rusya'ya mezar olacak" şeklinde sloganlar attı. 

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının da protesto edildiği gösteride, İsrail aleyhine sloganlar atıldı.
Daha sonra basın açıklamasını okuyan Adana Çeçen-Kafkas Kültür Araştırma ve Dayanışma Derneği Sekreteri Fırat Işık, "Ölüm elbette bizleri nerede olursak olalım bulacaktır. Şamil Basayev gibi inançları, değerleri ve vatanı uğruna ömrünü vermiş olan şahsiyete de şehadet gibi bir ölümsüzlük yakışırdı. Zalimlerin ellerindeki cephane elbette bir gün bitecektir. Ama Basayev'ler bitmeyecektir" dedi.
Gösteri sırasında polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, basın açıklamasının okunmasının ardından grup sessizce dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 16:13:07
Güncelleme :14 Temmuz 2006 Cuma 16:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?