1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Başkan Poyraz 1 Mayıs'ı kutladı

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş'ta fitne ve fesat yuvalanmalarına asla fırsat vermeyeceklerini ifade ederek, "Tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü ve bayramını kutluyorum" dedi.

Poyraz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle, Hizmet-İş Sendikası ve Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Kahramanmaraş şubelerini ziyaret etti.

İlk olarak Hizmet-İş Sendikasının Milli Egemenlik Caddesindeki binasına gelen Poyraz, Şube Başkanı Ömer Çınar ve sendika üyeleri tarafından karşılandı. Çınar, Poyraz'ın ziyaretinin kendileri için onur verici olduğunu belirterek, "Bu bayramımızda bizi ziyaret etmesi oldukça sevindirici ve anlamlıdır. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise AK Parti Hükümeti'nin 1 Mayıs'a bayram ilan ettiğini hatırlatarak, "Bu gün işçi kardeşlerimiz için çok önemli bir gün. Biliyorsunuz bundan önce, sendikalı olsun veya sendikasız olsun tüm işçi kardeşlerimize gerektiği şekilde davrandık. Bundan sonrada böyle olacak. Biz sendikacılarımızı sadece sendikacı olarak değil, kardeşimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle sorunu olan hiçbir arkadaşımızın derdini çaresiz bırakmadık. Bundan sonraki süreçte de, bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz. Aldığımız emanetin farkındayız, çünkü biz yaptığımız işi ibadet aşkıyla yaparız" diye konuştu.

Daha sonra sendika üyeleriyle bir süre sohbet eden Poyraz, Tes-İş Sendikası şubesine geçti. Tes-İş Şube Başkanı Ömer Lütfi Ergin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Poyraz, sendikacıların 1 Mayıs bayramını kutladı.
Tes-İş Başkanı Ergin ziyaret anısına yaptığı konuşmada, tüm kuruluşlar ile bir uyum içerisinde memlekete hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Ergin, "Türkiye'de hizmetin cezalandırıldığı bir sistem hakim. Ancak tüm bu sıkıntıları aşacağız. Milletimize güven siyasetini aşılamamız lazım. Kentimizde başkanımız bunu çok güzel sağladı ve 29 Mart'ta karşılığını aldı. Bunu, yani uzlaşı siyasetini ülke genelinde de sağlamak zorundayız" ifadelerini kullandı.
Ergin bir soru üzerine ise, 1 Mayıs'ı cam kırıp, polise taş atmakla kutlamanın hiçbir anlamı olmadığını belirterek; "Biz bayramı kardeşçe kutlarız" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'da, 'Türkiye genelindeki 1 Mayıs kutlamalarında çatışma ve şiddet görülürken, Kahramanmaraş'ta bunun yaşanmamasının' sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

"Kahramanmaraş'ta düşünce ve fikir ayrılıkları olabilir. Ancak bu kesinlikle çatışma ve kavga ortamına dönüşmez. Çünkü Kahramanmaraş halkı gerçekten sağduyulu, bilinçli ve provokatif eylemlere müsaade etmeyecek yapıya sahip. Baktığınızda işte geçmişteki bir olay dışında, 30 yıldır kentimizde hiçbir taşkınlık meydana gelmemiş. Bu gelecek on yıllarda da böyle devam edecek. Fitne ve fesat yuvalanmalarına asla fırsat vermeyeceğiz. Biz Kahramanmaraş olarak büyük bir aileyiz ve birimizin söylediğini hepimiz söyleriz, kalbimiz aynı doğrultuda çarpar."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 16:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?