1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Başkan Poyraz dert dinledi

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Aksu Mahallesinde arsaları tapuda karışan vatandaşların, bu sıkıntısını en kısa sürede çözeceklerini söyledi.

Poyraz, haftalık olarak yaptığı mahalle gezilerini sürdürüyor. Bu gün sabah Aksu Mahallesini ziyaret eden Poyraz, mahalle sakinleri ile birlikte kahvaltı yaparak, sorunları yerinde inceledi. Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Konuklar ve Belediye Şube Müdürlerinin de katıldığı ziyarette mahalle muhtarı Şaban Yorulmaz'dan Aksu Mahallesi'nin eksikleri hakkında bilgiler alan Poyraz, bu problemlerin en kısa sürede çözüleceğini belirtti.

"Seçimden, seçime halka giden belediye başkanı olmayacağız" söylemini burada da tekrarlayan Poyraz, "Belediye olarak bizim öncelikli görevlerimiz, yol, su, kanalizasyon, temizlik ve yeşil alan sıkıntılarının çözüm üretmek ve halkımıza daha temiz, daha müreffeh bir yaşam sunmaktır. Bu nedenle Aksu'da yaşanan bazı eksikler varsa, asfaltı olmayan bir sokak varsa bunu en kısa sürede gideririz" dedi.

Poyraz, tapuda yaşanan karışıklıklar nedeniyle, bazı vatandaşların arsalarının başka şahısların üzerine çıkması ve gibi şikayetlerin kendisine bildirilmesi üzerine, "Buradaki ilk önceliğimiz de bu olacak. Buhar olmuş, yani arsası kaybolmuş vatandaşlarımız varsa, belediye olarak bu sıkıntıyı çözeceğiz. O vatandaşlarımızı tespit edip, kendilerine başka yerlerde arsa tahsis edeceğiz. Bu konuda ayrıca yasal yollarla ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı, vatandaşlarımız girişimlerde bulunmalı. Biz de üzerimize düşeni yaparız" diye konuştu.
Mahallede yaşayan bir bayanın fabrika bacalarından çıkan dumanlardan rahatsızlık duyduklarını söylemesi üzerine ise Poyraz, gerekli yerlere durumu bildireceklerini ve, filtresiz baca varsa bunun gereğinin yapılması için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Başkan Poyraz, bazı vatandaşların mahalleye yeni ekmek büfeleri istemesi üzerine, "Burada 10 bin insan yaşıyor, ancak büfede satılan ekmek sayısı 180. Siz aynı fiyata veriyor diye bakkaldan alıyorsunuz ekmeği. Ben nasıl yeni büfe açayım. Siz oradan ekmek alacaksınız ki yenisi açılsın. Belediyeyi zarar ettiremem" ifadelerini kullandı.

Mustafa Poyraz, daha sonra vatandaşlarla birlikte, mahalleyi gezerek eksikleri yerinde görme fırsatı bulurken, çocuklara da futbol topu hediye etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 13:22:27
Güncelleme :3 Temmuz 2009 Cuma 13:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?