1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Başkan Poyraz sorun dinledi

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, 4 bin yıllık tarihiyle önemli bir kültürel zenginliğe sahip olan Kahramanmaraş'ın bu değerlerini turizme kazandıracaklarını söyledi.

Mahalle gezilerini devam ettiren Başkan Poyraz, Sakarya Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle muhtarından ve vatandaşlardan mahallenin sorunları hakkında bilgiler alan Poyraz, bu sorunları en kısa sürede çözeceklerini dile getirdi.

Kahramanmaraş'ın 400 bin nüfusu ile 50 kilometre alan içerisinde bir şehir haline geldiğini kaydeden Poyraz, "Bizde belli periyotlarla mahallelerimizi ziyaret ediyor, muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan mahalleler hakkında bilgiler alıyoruz, sorunlarını dinliyoruz ve bu sorunları çözüme kavuşturuyoruz" dedi.

Nereden geldiklerini bildiklerini kaydeden Poyraz, bundan sonrada aşk ve şevkle belediye çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Basın mensuplarının çalışmalara ilişkin sorularını da cevaplandıran Poyraz, Kale ve Ulu Cami çevresinde yapılacak restorasyon çalışmalarına da bu gün itibariyle başladıklarını kaydetti.

Belediye olarak kentin tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkartmanın kendilerinin en önemli görevlerinden biri olduğunun altını çizen Poyraz, "Bunun için de hedef aldığımız bir bölge var, Kapalı Çarşı, Bakırcılar Çarşısı, Belediye Çarşısı, Saraçhane, Kurtuluş Mahallesi ve onun devamı. Şimdi biz bu bölgede yoğun bir çalışma içerisine girdik. Bunun ilkini dış cephe giydirmesiyle başlattık. Kalenin etrafından başlayıp, Ulu Caminin oradan İş Bankasına kadar olan bölgede tarihi dokuya uygun olarak çalışmalara başlandı. Cuma günü en son toplantıyı yaptık, zannedersem bu gün başlıyor. Bunun süresi 4 ay. 4 ayda bitecek ve maliyeti de toplam 1 milyon 200 bin TL gibi bir rakam. Bu arada Bakırcılar Çarşısının ve Belediye Çarşısının üstünü kaldıracağız. İstiyoruz ki burası Türkiye'nin en güzel projelerinden biri olsun. Bu nedenle proje yarışması açtık. Yarışma biter bitmez, kuruldan onay alıp çalışmaya başlayacağız. Buranın üzeri de ya taştan olacak ya da dayanıklı özel ağaçtan olacak. Çünkü kentler yarışıyor. İnsanlar geldiği zaman bu tür yerlere gidiyorlar. Siz çok güzel parklar yapabilirsiniz, ama batıda daha iyileri olabiliyor. Bu nedenle tarihe önem vermeliyiz. Çünkü Maraş Hititlere dayanan 4 bin yıllık bir şehir. Bu nedenle böyle tarihi olan bir şehrin tarihini ortaya çıkartmak zorundayız. İnşallah bu bölgeyi tarihimize ve turizmimize kazandıracağız" diye konuştu.

Belediye olarak meslek edindirmeye yönelik kurslar açmaya devam edeceklerini belirten Poyraz, bunun için de AB fonlarından yararlanacaklarını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 11:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?