1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

BBP'liler toplandı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, 9 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan 1. Hasret Kurultayı öncesinde, teşkilatlar arasında görev bölümü yaptıklarını belirterek, "Rahmetli genel başkanımıza layık bir kurultay yapacağız" dedi.

BBP, 9 Ağustos'ta yapılacak olan 1. Hasret Kurultayı öncesinde 12 il teşkilatının yöneticilerini Kahramanmaraş'ta bir araya getirdi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır Başkanlığı'nda düzenlenen bölge toplantısına Kayseri, Mersin, Adana, Gaziantep, Sivas, Şanlıurfa, Osmaniye, Kilis, Hatay, Malatya ve Elazığ İl ve İlçe Başkanları katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Çayır, tüm Türkiye'yi Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği yerde toplanmaya davet etti. Yüz binlerce insanın 9 Ağustos'ta, Keş dağında olmasını tahmin ettiklerini belirten Çayır, "2009 yılının Mart ayında kaybettiğimiz Genel Başkanımız Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun izini, özünü, misyonunu devam ettirmek için 9 Ağustos'ta bütün Türkiye'yi onun şehit olduğu yerde toplanmaya davet ediyoruz. 1 Hasret Kurultayı'na bütün Türkiye, hatta yurt dışından katılacak konuklarımız olacak. Yüz binlerce insanın buraya geleceğini ümit ediyoruz. Dün teşkilatımızda bununla ilgili iş bölümü yaptık ve 9 Ağustos'a kadar çalışmalar devam edecek. Rahmetli genel başkanımıza layık bir hasret kurultayı yapacağız" dedi.

Kahramanmaraş'ta toplanmalarının diğer bir amacının 2011 genel seçimleri öncesinde çalışmalara başlamak olduğunu kaydeden Çayır, "Bu toplantı da 2011 yılında yapılacak genel seçimlere nasıl hazırlanacağımızın startını vereceğiz. İl başkanlarımızın, teşkilat yöneticilerimizin beyninde, ruhunda bu seçime hazır olmasını sağlayacağız. Artık ittifak ve baraj kavramlarını düşünmeden tüm teşkilatlarımızı seçimlere hazırlayacağız" diye konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çayır, Türkiye'nin Başbakan ve Ana muhalefet partisi liderinin tartışmasından bıktığını söyledi. Çayır, "Türkiye Başbakan ve Ana muhalefet partisi liderinin orta oyunu mahkum değildir, Hacivat, Karagöz oyununa mahkum değildir, Horoz dövüşüne mahkum değildir. Bu gün ülkemizde gerçek konular, gerçek gündem konuşulması gerekirken farklı şeyler konuşuluyor. Bakıyorsunuz ekonomik krizin başladığı yer olan ABD'de ülke ekonomisi yüzde 4 küçülmüş ancak, krizin teğet
geçeceği söylenen Türkiye'de ise ekonomi yüzde 18 küçülmüş. Bu gün bunların konuşulması lazım" ifadelerini kullandı.

Güçlü bir Türkiye oluşturmak için çalıştıklarını ve bu mihvalde hareket ettiklerini ifade eden Çayır, Türkiye'nin tarihi ödevlerinin farkına vararak öze dönmesi gerektiğini vurguladı. Anayasa Mahkemesi'nin, mayın yasasına ilişkin aldığı kararı da doğru bulduğunu ifade eden Çayır, YÖK'ün katsayı sorununu kaldırmasını da takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Çayır sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizim bazı düşüncelerimiz ve çalışmalarımız var. Biz güçlü bir Türkiye oluşturacağız. Azerbeycan'ı Rusya'ya, Filistin'i ABD'ye, Bosna'yı ABD ve Avrupa'ya bırakmayacağız. Bu nedenle Türkiye tarihi ödevlerini yerine getirmeli ve öze dönmelidir. İşte BBP bunu başlatacak, bu itibarla omuzlarımızdaki yük ağırdır ve bu mihval üzerine çalışmalar yapacağız. Bildiğiniz gibi Anayasa Mahkemesi son bir karar verdi, biz bu kararı doğru buluyoruz ve Türkiye'nin hayrına olmuştur. Diğer yandan YÖK, Türkiye'nin sosyal bir problemine çözüm getirdi. Bunu çok doğru buluyoruz. YÖK gecikmişte olsa bu problemi gidermiştir ve teşekkür ediyoruz."
Partililere kapalı olan toplantıya BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, MKYK üyeleri ve çok sayıda teşkilat yöneticisi katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 13:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?