1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

BBP'nin liderinin helikopteri düştü!

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopter inişi sırasında düştü.

Helikopterde 6 kişi vardı. Helikopterin düştüğü haberinden sonra devamlı olarak "Enkaza ulaşıldı... Yazıcıoğlu ve yanındakiler hafif yaralı...Yazıcıoğlu'nun ayağı kırıldı, şu anda ambulansla hastaneye getiriliyor" şeklinde çeşitli haberler geldi. Ancak 18.30 itibari ile Başbakanlık kaynakları ve İçişleri kaynakları helikopterin enkazına dolayısıyla Yazıcıoğlu ve beraberindekilere henüz ulaşılamadığını anlaşıldı. Jandarma yetkilileri ise, asker korucu ve vatandaşların arama çalışması başlattıkları fakat bölgede fırtına başladığını açıkladı.

BÖLGEYE GECE HELKOPTERİ VE UÇAK GÖNDERİLDİ

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce, kazanın olduğu bölgeye öncekilere ek olarak bir gece görüşlü helikopter ile bir uçak gönderildiği bildirildi.

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçim gezileri sırasında kullanmakta olduğu bir helikopterle Kahramanmaraş ili Çağlayancerit ilçesinden hareket ettikten sonra düştüğü haberi alınmıştır. Derhal koordinatlar tespit edilmiştir.

Sivil Savunma Arama ve Kurtarma birliği, Jandarma birliği ve köy korucularından oluşan arama kurtarma birlikleri karadan olmak üzere Genelkurmay Başkanlığınca gece görüş kabiliyetli bir helikopteri, Sağlık Bakanlığının ambulans helikopteri, Emniyet Genel Müdürlüğünün bir helikopteri olay mahalline sevk edilmiştir.

Bunlara ek olarak bir gece görüşlü helikopter ile bir adet uçak da bölgeye intikal ettirilmiştir.

Konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Önceki haber


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopter inişi sırasında düştü. Kazada Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi yaralandı.

KAYSERİ VALİSİ: ŞUURU AÇIK

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na ulaşıldığını bildirdi.

Bilici yaptığı açıklamada, “Bana gelen bilgilere göre, kurtarma ekipleri olay yerine ulaştı. Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık. Arkadaşlar kendisini hastaneye ulaştıracaklar. Henüz hastaneye kaldırılmadı” dedi.

Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin, Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken Kayseri Erkilet Havaalanı'nda yakıt ikmali yapacağı öğrenildi.

Yerel Kanal 46 Televizyonu'ndan alınan bilgiye göre ise, BBP lideri Yazıcıoğlu'nu, Göksun yakınlarındaki Çardak bölgesinde polisler buldu. Ambulans beklenmeden, Muhsin Yazıcıoğlu hemen Göksün Devlet Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıktı.

TOPÇU: HASTANEYE KALDIRILDI

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, helikopter kazasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Topçu düzenlediği basın toplantısında, Kayseri valisiyle telefonda görüştüğünü, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hava ambulansıyla Göksün Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini ve durumunun da iyi olduğunu söyledi.

PARTİLİLER K.MARAŞ VE YOZGAT'A DOĞRU YOLA ÇIKTI

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopterin iniş sırasında düştüğü haberi Sivas'ta büyük üzüntüye yol açtı.

Olayı duyduktan sonra BBP Sivas İl Teşkilatına akın eden partililer, televizyondan haberleri takip etti. Yaralıların durumu hakkında telefonla bilgi almaya çalışan partililerin üzüntülü oldukları görüldü.

Parti yöneticilerinden Nevzat Yanmaz, henüz net bir bilgiye ulaşamadıklarını, üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

Partiye gelen Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da gözyaşlarını tutamadı.

Haberi alan çok sayıda partili, Kahramanmaraş ve Yozgat'a gitmek üzere yola çıktı.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ: SAĞLIK DURUMU İYİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Okan Köksal, Yazıcıoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

BBP Genel Merkezi'nde bulunan Köksal, Yazıcıoğlu ile telefonla görüştüğünü, görüşmede Yazıcıoğlu'nun “Yaralıyım. Bilginiz olsun. Helikopterimiz düştü” dediğini söyledi.

Yetkililere haber verdiklerini belirten Köksal, “Biz de sonuca ulaşmak için kendi imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi.

GÜL, DEVREYE GİRDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BBP liderinin telefonuna ulaşamayınca yakınlarını aradı. Yazıcıoğlu'nun yakınları, sağlıklı bilgi elde edemediklerini Cumhurbaşkanı Gül'e söyledi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Gül, yetkilileri sağlıklı bilgi akışısının sağlanması konusunda uyardı.

ANKARA'DAN AMBULANS GÖNDERİLDİ

İçinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin Yozgat Yerköy'de düşmesinin ardından, yaralıları getirmek üzere Ankara'dan bir ambulans helikopter gönderildi.

ŞARJI BİTMİŞ

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, “Bu bilgi bize de geldi. İHA muhabiri İsmail Güneş heliktopterde imiş. Bu arkadaş 112'yi arayarak helikopter düştü yaralıyız demiş. Sonra şarjı bitmiş” diye konuştu.

Çağlayancerit'te bir mitinge katılan Yazıcıoğlu'nun buradan Yozgat'a gitmek üzere helikoptere bindiği öğrenildi.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun avukatı Nedat Türk:

“Biz karayoluyla hareket ettik, 5 kişi helikoptere bindi. Son öğrendiğimiz bilgi genel başkanımızın durumunun yaralı olduğu yönünde. Kendisini telefonla aradım fakat kapalıydı, helikopter pilotuyla konuştuk.

 

Helikopterde bir gazeteci arkadaşımız, teşkilattan arkadaşlarımız vardı" diye konuştu.


"İLK KEZ HELİKOPTER KİRALIYORUZ" DEMİŞTİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek siyasi parti olduklarını, ilk defa helikopter kiralayarak miting yaptıklarını söyledi.

Yazıcıoğlu, partisinin düzenlediği mitinge katılmak için bir özel şirketten kiralanan helikopterle Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine geldi. Yazıcıoğlu'nu ilçeye gelişinde BBP il ve ilçe teşkilatları yöneticileri karşıladı.

Karşılamanın ardından Çağlayancerit Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Yazıcıoğlu, siyasi hayatı boyunca hiçbir yüz kızartıcı işinin olmadığını belirterek, “Temiz siyaset yapmalıyız. Türkiye'de iktidarlar değişir, ama vergi kaçıranlar hiç değişmiyor” dedi.

“Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz” diyen Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın birbirlerine hakaret ederek siyaset yaptıklarını, kendilerinin bunu kabul etmediklerini kaydetti.



 

AA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 21:51:07
Güncelleme :25 Mart 2009 Çarşamba 21:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?