2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Belediye Meclisi toplantısı yapıldı

Kahramanmaraş Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz başkanlığında toplandı.

Yeni dönem belediye meclisi ilk toplantısını 6 Nisan'da yapmış, ancak gündemdeki maddelerin yoğunluğu nedeniyle, toplantının devamı 16 Nisan'a ertelenmişti. Bugün Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki toplantıda 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, AK Parti'li Belediye Meclis üyesi Ahmet Görgülü, dolmuş ve otobüs şoförlerinin meslek içi eğitime tabi tutulması gerektiğini belirterek, Trabzon Caddesi üzerinde oluşan trafik yoğunluğunu gündeme taşıdı.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise yeni dönemde bu yönde çalışma yapacaklarını belirterek, "Minibüsçüler derneği, belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacak çalışma ile şoförlerimize yönelik meslek içi eğitim çalışmaları yapacağız. Diğer yandan Trabzon Caddesi'nde oluşan yoğunluğu biliyoruz. İlerleyen zamanlarda buradaki yoğunluğu azaltmak için dolmuş ve minibüs hatlarının güzergahını değiştirecek bir çalışma yapacağız. Hem dolmuş ve minibüsçüleri, hem de halkımızı sıkıntıya sokmadan bu değişikliği gerçekleştireceğiz" dedi.

Poyraz, yeni imar planının ise şu an için en önem verdikleri konulardan biri olduğunu kaydederek, 2010 sonunda veya en geç 2011 başında yeni imar planını hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda söz alan MHP'li meclis üyesi Kamil Dedeoğlu ise hiçbir zaman yıkıcı muhalefet anlayışı içerisinde olmayacaklarını belirterek, "Biz kentimize hizmet noktasında hep sizin yanınızda yer alacağız ve kesinlikle yıkıcı muhalefet anlayışı taşımayacağız. Siz, belediyeler içerisinde en çok oyu alarak bu makama seçildiniz. Öncelikle halkımızın tercihine saygı duyuyor sizleri tebrik ediyoruz. Ancak şunu da belirtmek te fayda görüyoruz, alınan bu büyük oy gücünü kentimize hizmet etmek için bir araç olarak kullanmalı ve genel idareden kentimize hizmet akışı için kullanmalıyız" dedi.

Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısının 7 Mayıs'ta yapılmasına karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 15:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?