1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Belediye Meclisi toplantısı yapıldı

Kahramanmaraş Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Başkanlığı'nda toplandı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Eski tutanak özetinin okunmasıyla devam eden toplantıda, gündem ve gündem dışındaki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda, mülkiyeti ve işletmesi Kahramanmaraş Belediyesine ait olan İl ve İlçe Terminali ile Sebze Halinin 10 yıllığına özelleştirilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Mustaa Poyraz, buraların özelleştirilmesi halinde belediyenin bu yerlerden elde ettiği gelirin daha da yükseleceğine inandıklarını söyledi.
Poyraz, bu yerlerin denetimin yine de belediyede olacağını belirterek, "Hem yüksek gelir elde edeceğiz hem de buralardaki personelimizi çekerek başka yerlerde değerlendireceğiz. Bununla birlikte özellikle halden gelen şikâyetlerin en asgariye indirileceğini tahmin ediyoruz. Elbette denetim ise bizde olacak" dedi.

Daha sonra, belediyenin bu birimlerle ilgili müdürleri özellikle Kayseri'de yaptıkları inceleme ve gözlemlerini belediye meclis üyelerine anlatmalarının ardından, sebze hali ile il ve ilçe terminalinin özelleştirilmesi konusu benimsendi.
Öte yandan, gündemin 3. maddesinde yer alan "Mehmet Nuri Arıkan isminin Küçük Sanayi Sitesi girişindeki caddeye verilmesi talebi" de ele alınarak görüşüldü. Poyraz, Arıkan'ın sanayi sitesine büyük emekleri bulunduğunu ve herkesin bu talep üzerinde hemfikir olduğunu belirtince söz konusu madde oybirliği ile kabul edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 17:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?